Никълъс Кейдж отказа да се оперира във ВМА

Холивудската знаменитост Никълъс Кейдж пострада у нас. Вероятно инцидентът е станал по време на снимките на полицейския екшън „Код 211“ у нас.

Обратно в новината

Коментари - Никълъс Кейдж отказа да се оперира във ВМА | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се пребиете в Сомалия, вие бихте ли се оставили в ръцете на местните лекари? Аз не.

При постъпване в болницата е поискал да му бъде взет пръстов отпечатък. Администрацията е отказала и той огорчен решил да се лекува на друго място.

Ник Кейдж въобще не се е заинтересувал от качеството на услугите във ВМА. За него тук сме бананова република, той затова и идва да снима тук - за по-евтино. Отдавна е извън светлината на прожекторите и се снима в треторазрядни продукции, които, естествено, се правят у нас заради тънканата. Отишъл е там да го закрепят, но ще се довери на американските дофтори.

abasador

по-важно, е операцията да е наред и по-бързо да оздравее, пожелавам го от сърце! Един от любимите ми артисти. Лек ден.

Той добре, че беше чичовото, та станаха нещата.

Сигурно ще му сложат пирони,за всяко счупване вече така правели,а после не ги интересува как се чувстват хората.

То на дърти години да се подскача като заек нестава. Пак добре, че само кракът си счупи а не и главата... А как падна кат талпа... У хамериканция ще го режат щото инак застрахователя му няма да плати. Да не мислите, че му е кеф почти един ден да се тътри по самолетите със почупени кокали? Абе и на тех не им е лесно.

ама с пари а ти гладни младоко и ти след време ще дойдеш на тези години вероятно пак гладен този начин на мислене и не е сигурно дали ще доживееш тези години според печалната бг статистика.

Айде пак поредния от простолюдието се е изтропал неподготвен. Момко, нито съм гладен нито по-млад от въпросния.

И като има пари няма да умре ли ? Всички умират, даже и най богатите.

Скорошно оздравяване на артиста. А компенсациите по злополуката е ясно кой ще плати...Застрахователите ще поискат тлъсти суми, виновен задължително ще има...

Много ясно! Той е ДЛЪЖЕН да се оперира там, където кажат застрахователите. Не го разбирайте като липса на доверие към нашите медици.

Защо публикуват такива статий и гонят дори и малкото хора които са останали да ПОМАГАТ на хората. Пропагандата тука е на още по високо ниво дори и от времето на Тодор Живков. Как може такава дибилна страница като дир.бг да не предвазва наште си институций. Това никъде другата в света нямаше да се допусне. Срамота!!!

Ники вече е добре! Ей сега ми се обади преди малко.

nadут холивудски празноглац

Много правилно е постъпил! ВМА не е това,което беше преди години.На лекарите не можеш да изкопчиш дума от устата,сестрите са груби и небрежни,вечно уморени по 1 на 2-та етажа на ортопедията ,а за санитарите нямам думи-алчни -за 1 подлога вземат по 10 лв,мръсни,важни,тръгват си с пълни торби с ядене от работа.За всеки последващ преглед искат направление от джипито,не дават никакви указания-докторите/ за последваща терапия.В приемния кабинет директно питат: С кой лекар имате уговорка,нищо че си военен.Умен е Н.Кейдж,затова е такъв велик актьор и симпатяга.

Филмът е бил екшън, а за пораженията при екшъните оговаря ВМА! Тоз ко са дърпа...

Дано по-бързо се оправи симпатягата. Старае се човекът, но все пак години, стават по-крехки костите ! А е отказал не защото нашите лекари не са добри, а застраховките му са огромни, плащанията към лекарите са огромни, ако приеме тука помощ стават едни сложнотии ... Така че правилно са решили - тука само първа помощ, операция и възстановяване - в къщи. Дано не го е боляло по време на полета, но той е мъж !

'Дано не го е боляло по време на полета' Ами трябваше да летиш с него и да го държиш за ръчичката!

е той откъде да знае, че нашите лекари са точно 10 пъти по-добри от американските глупаци?

Да не си бил там та се изказа така категорично? Медиците и там са на ниво, а техниката, условията за лечение и медикаментите там и тук не подлежат на сравнение! Да не говорим за отношението към пациента! Съжалявам, но мога да оценя изказването като оценка на крайно глупав, и заблуден човек. Може би даже и незаблуден...

Имам позната американка в US, преди 2 г. и оперираха глезена там и още не може да стъпва както трябва и се подува, тя се чуди какво да прави и къде да ходи...така, че спорен е въпроса , там има некадърници също......

;)) РАЗСМЯХТЕ МЕ

Никълъс Кейдж смята,че се снима в бантустан. Но тук е еФтино и месните мамуни го харесват. Но става въпрос за здравето му. Първо той има застраховки за тялото си,щото това е неговия най-ценен атрибут. Второ в САЩ който няма застраховка за лечение,а тя се издава от работодателя,не се знае за конкретния филм какво точно е подписал,не се лекува. Въпросната застраховка едва ли важи в България. А може и да е за милиони. Така че поради страх от мнението му за България и чисто финансови причини е предпочел да се лекува там където ще разбира какво става и какво ще му правят и колко ще му струва. Не виждам никакво основание да обиждате болници и лекари. С това си отношение на цървули,и тези лекари ще избягат,тогава се лекувайте където искате. Но в другите страни няма пари-няма лекар. Та мили глупаци и позитански тролчета благодарете на лекарите,къде и да са в България.

само по-кротко с 'бантустан'. идват да снимат тук защото 1) е по-евтино или по-скоро цените не са раздути и 2) защото сме добри. БЕЗ МАЙТАП. Руснаците особено за каскади са още по-добри, но тук е по-удобно на сходни цени.

Абе идиоти, вие бихте ли се оперирали при папуасите в Нова Гвинея, такива сме и даже по зле, защото сме не само прости, но и много алчни, завистливи и подли. Вижте на паркинга на идиотското ВМА, какви скъпи коли карат изродите в бели престилки, които се жалват постоянно че не са добре платени. Трябва да се поучим от циганите не само да бием, но и да трепепем тези мародери.

Моля, не плюйте по ВМА, това е една прекрасна болница! Мен ме приеха дори без направление, гледаха ме като писано яйце, обгрижваха ме по пулна програма, а дори не бях болен! На всичкото отгоре не ми взеха нито стотинка! Аз съм много доволен, не знам защо вие не сте!

Стига сте писали глупости. Не сте наясно с 99% от нещата около вас, но драскате под всяка статия. Застраховката е голяма и всичко трябва да мине по договор. Ако се оперира в БГ, могат да го прецакат и да не вземе нищо. Стана ли ви ясно сега, форумни професори?

100%, освен това да добавя - за журналята - кой и кога ще го оперира не се решава от актьора.

Ама мнооого си тъп бе, пък и акъл взел да дава! Медицинската застраховка покрива разходите по лечението! Никави пари не вземаш, ако се разболееш или пострадаш. Парите ги взема болницата, която те е лекувала! Айде ограмотете се малко, пък не е зле да понамалите егото, защото сте жалки!!!

Много правилно решение!

На тоя приятел звездата му залезе още преди петнайсетина годинки. От време на време се снима в някой третокласен филм, който дори не излиза на големия екран а директно на блурей и това е.

ВМА е предверието на Ада, а персонала му са дяволите в него. Корупцията е невероятна, дяволите в бели престилки са арогантни и нагли, рекетират болните, умиращите и техните близки най брутално. Умориха майка ми и ме рекетирахан непрекъснато за пари. Бих ги разстрелял с чиста съвест, че отървавам други страдалци от тези изроди в бели престилки.

Сигурно в болницата са му поискали доста пари за операцията/отделно някой и друг рушвет от лекар/, за да избере човека да се върне в САЩ:)))

Муахахахахаха.... Прехваленото ни "здравеопазване"....

Тук на лекар се ходи най-малко с бокс в джоба и с двама-трима по-ячки верни приятели!

Как обичам такива анонимни смелчаци по форумите... Ама като видят зор, пред кабинета дават мило и драго Аз досега за доктор да ходи да търси пациенти не съм чул, ама пациенти как се молят...

Това не изключва възможността да потърсиш услугите на твой колега, ако си свършиш работата мърляво и получиш рушвета, който си поискал за това.

Носете си новите дрехи,момчета!

Предложена била лазерна ампутация(мейби).

Мога да напиша нещо от скорошен личен опит относно ВМА. Миналата година "лекуваха" баща ми в клиниката по неврология, приет по клинична пътека с пред инсултни симптоми. На втория ден през нощта беше получил нарушения в говора, но след поставянето на системи на сутринта говорът му беше възстановен и той ходеше самостоятелно в отделението. Най-неочаквано след сутришната визитация завеждащата отделението Христина Димитрова ми съобщи, че го изписват, без да е изтекла клиничната пътека (интересно как са я отчели) и дори без да е написана рецепта за лекарствата по епикризата. Тръгнахме си, но на входа на ВМА баща ми се свлече и екип на спешното го качи отново в отделението, където "лекарките" Димитрова и Гаврилова отказаха да приемат баща ми отново, като ме уверяваха, че случващото се е нормално и ме насочиха към Сити клиник за консултации. Бях успял вече да купя ноотропин, който му дадох да изпие лично (даже и система не му поставиха!) и след като баща ми се посъвзе, тръгнахме към къщи с такси. Никога няма да забравя тъжно-ироничната усмивка на баща ми тогава, защото на следващата сутрин той получи тежък инсулт и след разкарване със закъсняла линейка до спешното на Сити клиник, отново се озовахме в спешното на ВМА. Приемащият лекар се опита да намери Христина Димитрова, но се оказа, че тя е на симпозиум в Дания! и след като видя на къде отиват нещата, лично се ангажира баща ми да бъде приет в интензивното. Там лекарите се пребориха за живота на баща ми, но той вече беше с пълна дясна парализа, не можеше да говори и беше несамостоятелен, но напълно съзнавайки какво му се случва. Беше горд човек, не искаше да живее така и след месец почина. Във ВМА наистина има добри специалисти, но за да си добър лекар, трябва да си преди всичко човек. Ако ми бяха дали шанс да организирам нещата докато още не беше приключила клиничната пътека, поне краят на баща ми нямаше да е толкова мъчителен.

Това не е само във ВМА!!! Всичко ламти за пари! А и с пари чукай на дърво да е нещо елемнтарно, защото си пътник...

Съжалявам за баща Ви... Трагедията е още по- голяма, защото се е случило едва ли не пред очите на т.н. лекар... Да кажем ако се беше случило в планината- да кажем Божа работа... Но в болница...21-ви век!? А за следващите си думи не съжалявам: НАЛОЖИТЕЛНО Е ПРИЛАГАНЕТО ЕДНОКРАТНО НА ЗАКОНИТЕ НА ЛИНЧ ВЪРХУ "ЛЕКАРИ", КОИТО САМО СЕ ВОДЯТ ЗА ТАКИВА. ТОВА ЩЕ СПЛАШИ ОСТАНАЛИТЕ МЪРШИ! ЗАЩОТО ПО- ДОБРЕ НИКАКЪВ ЛЕКАР, ОТКОЛКОТО ЛОШ ТАКЪВ! АКО ВЪПРОСНАТА БОКЛУЧАВА ЛЕКАРКА НЕ ПРАКТИКУВАШЕ ИЛИ БЕ ОТИШЛА В ЧУЖБИНА ДА РАБОТИ, ТО ТОГАВА БАЩА ВИ НАЙ- ВЕРОЯТНО СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ЖИВ! И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ САМО ПЛАШАТ, ЧЕ ЩЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА, А НЕ ГО ПРАВЯТ? ЗАЩОТО ТОВА НЕЩО АКО СЕ БЕ СЛУЧИЛО НЯКЪДЕ В ЕВРОПА, ТО ТАЗИ ЧАПЛА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ЩЕШЕ ДА РАБОТИ ЗА ДА ПЛАЩА ОБЕЩЕТЕНИЕ!!! ЛЕКАРИТЕ ГО ЗНАЯТ, ЗНАЯТ СЕ КАКВИ МЪРЛЬОВЦИ СА ТУК И ГИ Е СТРАХ ОТ ЗАКОНИТЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ... А ТУК СЕ ИМАТ ЗА БОГОВЕ...

И ти какво направи? Сигурно си дал лекарите на съд? Май не си. Сигурно лично си говорил с тая лекарка и поне си и набил няколко шамара, които очевидно заслужава? Не, май не си. Поне оплакване в някоя институция подал ли си? Не, май не си. Решил си да ни се оплачеш тук във форума, където ще получиш няколко подобни коментара, които с нищо няма да подобрят текущата система!

Сега може и да съжалявам, че не съм го направил (без шамарите), но: 1. За един месец бях психически и физически смазан, дано ти поне си по-устойчив в подобна ситуация и да се представиш по-добре. 2. Гарван гарвану око не вади е много поучителна поговорка. 3. Нямаше кой друг да се погрижи за майка ми, която също не е в цветущо здраве.

При нас ситуацията на болните в болниците е като агнето и вълкът - все болният е виновен и той единствен е потърпевш. И да се оплаче - нали познати лекари на тази отрепка Христина ще я оценават и оправдаят.

Рушветът ли му се видя голям или консумативите-скъпи?

Глезльо.

Не иска да рискува при папуасите!

деер

Добър ход , че е отказал на ВМА за това.... за съжаление..

тука има и добри лекари, просто повечето са готови на всякакви подлости за малко пари, вклучително и да те оперират без да има нужда *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нормално-има си застраховка, ще си я ползва за операцията

Къв ли рушвет са му поискали за да се откаже!?!

Във ВМА работят много добри лекари и мед. работници. И при всички случаи българските лекари са многократно по- добри от сащ-исаните си колеги.

TIREX

=

Гледам 11 плюса. Явно българите съвсем са се побъркали. Здравеопазването в България и в САЩ не могат изобщо да се сравняват, в полза на САЩ. Нямате си представа за какво космическо ниво в медицината става дума в САЩ. Не е смехотворно, а крайно глупаво твърдението ти. Абсолютно крайно глупаво! В България има добри диагностици, понеже не разполагаме с техника и диагностиката остава базиарана на много знание и умение за диференциране при преглед. Но това път в САЩ компенсират с невероятна техника - тотално оборудване, нищо не остава скрито. Що се отнася до манипулации, операции, лечение - САЩ са светлинан година напред. Не бъдете смешници. Лекар в САЩ получава половин милион годишно и върши работа за половин милион! Носи отговорност за половин милион. Нашето е чиста цигания.

Няма как да получава половим милион ако върши работа за толкова. Малко си елементарничък ми се струва. Ама няма проблеми де. Продължавай да вярваш. Истината е някъде там

Не бе, той е платен, затова.

Аха и от Витоша по-високо няма , и от Искър по-дълбоко няма ....Що се излагаш!!!

Тая песен продължава да се върти напук на всички избити от много добрите лекари хора. Трябва да си пълен неадекватник, за да вярваш в митичните много добри лекари, дето ей тука някъде са, ама все не попадаме на тях.

Ей, голяма шубе се оказа този Кейдж :)

А на екрана е такъв куражлия...

тоя некадърник се е напил като Казак и се е пребил.... интересно в кой нискобюджетен филм се снима в БГ

Тук не става въпрос за спешна и животозастрашаваща интервенция. Обикновен инцидент който търпи отлагане и е обвързан със сериозни застрахователни суми! Изборът в този случай не е на пострадалия или на неговия екип, а е по-скоро на застрахователната компания, но ние сме твърде далеч от тези неща и си мислим какви ли не работи!

Защо в Германия се търсят лекари от България и други източноевропейски страни? Защото младите и перспективни немски специалисти заминават на работа в богатите частни болници в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско. Това не прави здравеопазването в Германия автомтично лошо. А сега не търсете под вола теле, не обиждайте БЪлгария и разберете най-после какви са мащабите в света и защо Никълъс Кейдж предпочита да се лекува в Ел Ей.

Кратко и изчерпателно. Както и "681" няма излишно писане какви са били лекарите, та болницата, та раната... Наистина сме далеч от тези неща. Ама в Ганковот кафене трябва да се говори...

Цялостното състояние и обслужване в болниците е важно. Мизерията е всеобща - и за мед. персонал и за болните.

ChatGPT

Ми де да знай... .то в България те приемат в болница за едно, лекуват те от друго, а се оказва трето Иначе сериозно... За да важи застраховката му трябва да се лекува при определени лекари. Да не говорим, че САЩ ни смятат за държава от 3тия свят... Вие бихте ли се лекували в афганистанска болница?

Прав е човекът. Страх го е да не осакатее или да не го инфектират нещо.

в САЩ са много повече от БГ.

Човека има многомилионна застраховка и за да се признае трябва да се лекува в САЩ. Едва ли американски застраховател има договор с наша болница.

Прав си лъч в мрака.Трябвало е да отиде в Пирогов.Там все още има добри лекари.

В БГ добри лекари със сигурност НЯМА! Хеле пък в скотобойната "Пирогов"! Даже да е имало такива (което не е сигурно) отдавна са се изнесли на запад! Тук се шматкат лекари, некадърници, спекуланти, които са далече от медицинската наука, а са затънал до гуша в търговски сделки и кокошкарски номера с нашето здраве!!

След този инцидент Н. Кейдж бяга от държавата Булгаристан или от здравната система ?

И аз бих се отказал ако ще ме лекува д-р Москов- надрусляка

Съвсем правилно човекът е отказал операция във ВМА! Кой знае какви пари са му поискали, не по- малко от 5000лв. А за него сигурно мизата е била доста повече. Тия само гледат да ти смъкнат, ако може и кожата. В САЩ тази операция ще му бъде безплатна, защото със сигурност има дебела застраховка. Освен това нашите доктори са доста кьопави и като нищо ще го осакатят, да се чуди после какво да прави. Явно са му подшушнали тези детайли и Кейдж си е плюл на петите....

Нашите лекари с нищо не са по лоши от американските и със сигурност могат да оправят един счупен глезен.ВМА разполага с едни от най добрите специалисти и техника.Така че стига лизали задници на американци,руснаци и какви ли не още.

Моя приятелка, лекар по професия, работи в чужбина и се наложи поради лошо падене и счупване на ябълката на рамото да влезе в Пирогов. Разказа, че е смаяна от професионализма на лекарите там. На фона на оскъдната техника и недобрите условия, недостатъчно персонал и липса на елементарни хигиенни условия и материали - според нея тези лекари извършвали почти чудеса. Опасността идвала при след операционния период, пълен с опасности от инфекции поради горе изброените недостатъци.

Айде стига с тези глупости и изцяло измислени мантри! Нашите лекари правели чудеса.... Защо не си рзмърдате малко мозъците и не си зададете въпросът, възможно ли е това? То излиза, че всички български лекари са с вродени дарби в медицината. Обучението, под всякаква критика, условия за работа- мизерни, специализация- гола вода, контрол върху работата им- липсва, мотивация да се квалифицират- никаква!!! Та кактйй са толкова добри лекари и правят чудеса, а? Истината си я изпитваме на гърба, лекарите и здравеопазването ни са на последно място в Европа, не в ЕС, в Европа! Мизерията няма как да води до високо качество в медицината- обратното е вярно!

в САЩ и в западна Европа /с малки изключения-напр.Германия/е под всякаква критика./говоря за масовото здравеопазване, не за ВИП клиниките/. В Англия то е просто катастрофално-като по времето на Кронин е. Един лекар в дадено населено място изражда деца,оперира и т.н.Имах удоволствието да видя с очите си за какво става въпрос, и то в Лондон.Тук просто сме много разглезени в това отношение. За съжаление лекарите ни се изнасят.Тогава ще видим какво ще ни се случи...

аз не съм лекар, но живея в чужбина и когато имам проблем обикновено искам мнение от бг лекар, понеже в Канада са под всякаква критика, а да не говорим, че ако имаш нужда от специалист ти дават час за след повече от 6 месеца, а до тогава може и да не си жив, ако е нещо опасно.

Щом си засегнат ,значи казвам истината.Истина ли е е,че "оперирате" и без нужда?Истина е.Парите са преди хипократовата клетва.Е ,има и малки изключение.Всичко в тази държава е сбъркано.

Имала глава да пати. Колкото до лекуването, има средства, за по-малко от денонощие ще е в държавата си, какво толкова. Те такива хора си имат и лични лекари, може, плаща, има. Пък и доктора там, идвай тука ще те оправим.