Time откри четири причини “Аватар“ да не получи “Оскар“

Един от най-касовите филми в историята на киното “Аватар“ отстъпи за “Оскар“ на нискобюджетен филм. На въпроса защо този филм остана без главната награда, експертите от Time намериха четири отговора.

Обратно в новината

Коментари - Time откри четири причини “Аватар“ да не получи “Оскар“ | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно всичко е корупция в холивуд. В единия филм американците спасяват една държава, а в другия разрушават една планета. Как мислите кой печели? Аватар е най-добрия филм правен досега, а другия филм е пълен боклук. Въобще незнам как може да се поставят в една категория и да се сравняват !

Когато свърщи прожекциятя на Аватар,си казах,че ако този път той вземе Оскар,Америка за пореден път ще докаже ,колко е лицемерна.За щастие това не се случи!

ЗD технологията може да донесе Оскар за монтаж или ефекти, но не виждам това че филмът е гледан като нормален е ощетила преценката на критиците за другите категории награди.

politika kinoto v holiwood vinagi e bilo politika.Amerika manipulira sveta 4rez kinoprodukziite si.Avatar e buntarski film kameran e su6to buntar tova e opasno po vreme na kriza

какви социални преимущества демек ни убеждават, че света не е дорастнал ... до 3D бозите на американците от този филм, в който края беше ясен на първите няколко минути... кво да му се възхищаваш...а от 3D-то ме болят очите

Аватар е хубав филм. Наистина зрелищен, но в никакъв случай не е за Оскар за най-добър филм!

И какво излиза от гореказаното - че филмовите критици в Холивуд не разбират от кино!:)))

Какво толкова има в този Аватар - скъпа приказка, нищо повече . Някаква тотална измишльотина с много ефекти........

Е МНОГО БЕШЕ ПРЕХВАЛЕН ТОЗИ АВАТАР...

Абе,и там има нещо корупция

Сега Камерън ще плаче и ще си харчи супер-печалбите. Оскарите явно ще отстъпят пред другите световни кинофестивали, тъй като явно журито им е на преклонна възраст.

В Аватар освен ефектите няма нищо, една голяма красива и празна кутия е този филм и адска загуба на време.

Ами как да го обичат Камерън в Холивуд като той олицетворява всичко, което е Анти-Холивуд и филмите му са сред най успешните.

peta prichina: slaba syuzhetna linia, istoriyata e razkazvana mnogo pati, stara pesen na nov glas shesta prichina: ploski i nezapmnyashti se destvashti litsa sedma prichina: palen e s klisheta, kato tova che amerikantsite vodyat voina i strelyat dokato davchat davka. e, ima dobri vizualni efekti naistina i samo zatova i mu dadoha Oscar. S dve dumi Holivudska boza, film praven na kompyutar, lipsva mu choveshtinka.

Догодина ще грабнем Oscara :)

Не съм на преклонна възраст, но и аз не харесах Аватар.След кинопрожекцията прочетох романа на Братя Стругацки и да, и сценарият е плагиатстван.

А причината е една единствена. Трябваше да се дадат награди на филма за окупаторите-убийци в Ирак. Съвсем просто е.