Кои са най-дразнещите неща в офиса

Получаването имейли, които не ги касаят, и телефонните обаждания точно преди тръгване от работа са сред най-големите дразнители за офис служителите.

Обратно в новината

Коментари - Кои са най-дразнещите неща в офиса | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз работя в офис, не български и все пак има много дразнещи елементи. Просто има хора които не се съобразяват и е нужно да непрекъснато да им се казва, че това което правят е дразнещо. А когато това се повтаря весеки ден е просто ужас. Не може да речем да ядеш ябълка и да мляскаш като прасе, или да пиеш кафе и да съраш и млящиш пак като такова. Най лошото е ако си в онези боксове или в една стая с няколко души. Това е ужас, ако сте в отделна стая няма проблем. На принтера и ксерокса не е толкова зле, особено ако има колежки като тази на снимката. Тя да не е сътрудничка на дир бг?

Хаха, няма по-хубава от офис работата. Имаш време да четеш клюки, фейсбук и всякакви щуротии, че и да коментираш, докато шефа ти мисли, че работиш. Аз дори, когато го няма си чета книги, а коментарите в дира, чета за да си оправя някой път настроението, обикновено са доста забавни :))) Когато има работа работя, когато няма разпускам, но ми плащат за това :)

Климатиците лятото на 18, зимата правим жега. Нали не плащаме тока...

Имахме колега, чиято миризма беше кобинация между пот, чесън и ракия. В интерес на истината се къпеше редовно 1 път седмично - в Понеделник идваше избръснат, опран, окъпан и напарфюмиран. Вторник вече се усещаше лек полъх като минеш покрай него, но все пак се търпеше. От Сряда нататък вече се оформяше гореописаната комбинация, която в Петък беше абсолютно нетърпима и откровено трябваше противогаз. Ако приемем, че се къпе в Неделя вечер, не ми се мисли какво ще е да речем в Събота.

не само в офиса....българите дразнят навсякъде...а наи много дразни как всеки се мисли за много велик, как всеки не се съообразява с никои, как едва ли не при среща на група хора, всеки трябва да демонстрира пренебрежението и нежеланието да размени две - три любезни репики...общи, неангажиращи...ами бърза да центрира вниманието около собствената си важна персона и да говори за себе си....

Мен па ме дразни климатека - кат че не можете да живеете без него. Спрете с тия климатици, и все на студено пускате. Не искам тия духалки да ме обдухват, изстива се.

Не знам как е из Европа, но българите масово са сбърканяци по отношение на температурата: Лято. Вън е 40. В офиса нагласят температурата на 18, за да им е хладно. Разликата между вън и вътре става 22 градуса и по този начин настиваш, като влезеш, и се разплуваш, като излезеш навън. В този случайедни 25 градуса биха решили малоумието. Зима. Вън е минус 10. Тези същите кухи лейки нагласят климатика на 28 градуса. Като влезеш в офиса, влизаш във фурна. Като излезеш на вън потен, се вкоченяваш. Голяма част от хората нямат разсъдък и са маниаци. Щом има климатик, ще се правим на големи важни и ще се климатизираме, докато се разболеем! Някои от тези същите имат претенции за много умни. Но едва ли могат да обяснят защо през лятото им харесва 18 градуса, а през зимата им харесва на 28. Като е не само логично, но и полезно за здравето да е обратно. Сбърканията по света не свършва напълно с комунизма, изкам да кажа. И "нормалните" хора носят в себе си големи извратении. Комунизмът обаче си остава недостигнат връх в уродливостта. Тези малки сбърканийки са леки закачки в сравнение с последствията от канонизираната гнус на комунизма. Така че някак си ще се разберем за климатика, дребен кахър.

И какво толкова се карате кой работи в офис, кой на полето, като че ли българина не е еднакво дразнещ и заядлив навсякъде. Дори и тук - не се изказват мнения, а се започва някаква война и мерене на кой ще надприказва другия... Кой е по-по-най... На мен лично не ми пука, но е смешно толкова глупост да върви с такива големи претенции.

Браво, каза го! И си е верно.

Kраката на колежките много разсейват.

Ох завиждам ти, моите колежки не са никак расиви. Имам една която се осмелява да ходи с пола, краката и приличат на тези на човека Мишлен. Ужас!

Jeni

Една колежка, която ни къса нервите на всички!

Теглете жребий кой да легне с нея. Един за всички! А може и на график да минете.

Кажи коя е, аз ще я опъна и няма повече да ви дразни, само на мене щи ми го дразни...

Шефа тъпанар.

Да, и аз много мразя когато по-тъпи от мен хора ме принизяват на тяхното си ниво и си мислят,че като вчера са открили "топлата вода" другите още не са.

Не може да ме принизи на неговото ниво. Той е толкова тъп, че стои зад монитора на компютъра - вместо да гледа в него, гледа съсредоточената ми физиономия докато пиша този коментар и си мисли, че му върша работа.

Мен най ме дразни, че топлолюбивите винаги гледат да се нанесат до прозореца и не дават да се отваря.

Преди години имах една шефка дето не ми даваше да ползвам цветния принтер, но на приятелчетата и не отказваше да принтират всякакви глупости!

Защо не се сприятели с шефката? Може би ако беше, щеше да имаш далеч по приятни облаги....

Беше прекалено грозна

Каквото и да пише в тази статия, най-дразнещо е шефа да е гз!

Ох, тази на ксерокса ми го дразни ...

Мен ме дразни един плазмодий в службата, който ми е началник. Нито го виждам, защото е постоянно в командировки, от които взема достатъчно пари плюс заплатата, която му е 1100лв., хем взима и пе4нсия,защото е диабетик, ползва служебна кола,служебен телефон, пише се и взема най-много работа в изработване на проекти,от които за половин година е взел поне 7000 лв.. За две години с биологичното си образование успя да си купи къща и да смени три коли.......и с две законни жени да се разведе! Е до там водят многото и с леко изкарани пари, а на мен ми идва да го тупта по кухата глава с нещо по тежко, и да му е по-сигурно от заплатата!

Имаш проблем със себе си. Ако аз съм на мястото на шефа ти ще тичаш като линейка по цял ден. Тъпанар

ти да не се припозна ???

Той пък е един шеф! Натъпчи джоба на един депутат от НДСВ седна на стола и сега коли и бесе! Е.. ти и шефа!

Мен пък все ме обвиняват, че се карам ... как да им обясня, че недочувам?! А иначе важното е работата да върви, нито гледам кой кога работи, нито пушенето ме дразни, нито тоалетната (ако не е заета когато ми ...трябва).

Аз пък се дразня когато най-големите лизачи, връзкари и доносници обвиняват другите в собствените си грехове!

ПишЕте кои са най-дразнещите неща в цеха, завода, фабриката! За какви дразнещи неща и офиси дрънкате?В офис производство НЯМА!После ще ми говорите за срината икономика.

Хаха! Точно това си помислих, още като прочетох заглавието! Аман от тези офиси бе, дир-овци! Хората работят и на полето, както и в животновъдството. ОТТАМ идва това, което слагаме на масата, не от офиса!

Ех.. .Мери.. Значи живееш за да седнеш на масата нали? затова и най-важното нещо за теб е "какво ще сложим на масата" ?! Българка!

Това, което се слага на масата, е към 10% от месечния доход на един нормален човек в нормална (некомунистическа) държава. Ще рече, че не е толкова голям делът на полето в живота на човека. Но това не трябва да ни кара да го пренебрегваме, а точно обратното. Само че този път става дума за офиса, защото повечето, които четат ДИР го четат от офиса си, а не от трактора на полето. Замисли се какво е маркетинг и ще разбереш, че това е увлекателна тема, която разнообразява от темите за бездарието и простотията на днешното ни правителство. И още нещо: новата на Станишев не пуска пари за участие на тролове из такива теми, което прави приятно коментирането и споделянето без типичните простотии на хора с ниско Ай Кю. Като виждам, има само един-два леки уклона сред коментарите, всичко дурго е от интелигентни хора без умствени отклонения. Така че офисната тема си заслужава, готино е. Моите служители са много гот! Доволни са. Заплатите добри, работното време гъвкаво и са на едно мнение за климатиците. Остана и да работят :-) А и аз ако започна да работя... дето се вика - мечта!

А вие в цех ли се намирате или във ферма - не вярвам? Ясно е, че потребителите, които са 90% офис аудитория, определят заглавията - адски смешни са коментарите ви. Ако имаше вашето заглавие, щяхте да кажете - какво ми пука на мене ....

На голяма част от работещите в производство им се налага да работят и в производството и в офиса...или поне така е във фирмата в която работя!

Много жалко за хора с мислене като твоето. Не можете да си надскочите нивото но некомпетентност и това си е. Какво ще произвеждаш, ако няма кой да ти го конструира, продаде или да те снабди с необходимите материали, оборудване и т.н. Но това си е - който не вижда нищо друго освен носа си, така мисли. Работила съм и в производство и в офис - професията ми го изисква. Инженер съм с тридесетгодишен стаж и за сведение още си изпълнявам задълженията на ниво. Та искам да Ви кажа - от всички има нужда и една фирма работи добре, когата всички си вършат работата добре, без да се чудят как да намерят кусури на другите. И много често в офиса работата е по-натоварваща и изискваща много повече знания и умения от тази в цеха... Противопоставянето на хората на различните длъжности е умишлено насаждано често от ръководствата на фирмите. Принципът "Разделяй и владей" им върши прекрасна работа. Например вместо целият персонал да претендира за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд, дразгите между хората са на ниво защо на този толкова, на мен не толкава... Ако не го проумеят всички, няма нещата да се променят за жалост.

Поздрави за коментара като цяло! Казвам това след 10 г. опит в производство.

Хаха, а софтуер къде се произвежда, на полето ли?

Ти софтуер ли ядеш?Вари ли се, пече ли се, пържи ли се?

Дразнещи са пушачите защото като ходят да пушат си намират оправдание да не работят пък после обвиняват другите, че не работели. Интригите също са неприятни, особено когато поради липса на достатъчно информация почват да си съчиняват истории които нямат нищо общо с реалността.

А, непушачите като стоят по половин час в тоалетната? Дали е времето в което се изпушва една цигара? Айде, аман от вас, мрънкала!

Защо мрънкаш, ти не ходиш ли в тоалетната,може историята да е доста запечена.

И вероятно пушачите са прави. Ако ти работиш няма да имаш време да дебнеш кой пуши.

Аз примерно не дебна, но като ми влезе пушач след цигарка в стаята и внесе "ароматния" облак на никотин просто няма как да не забележа ;-)

Какво работите в офис ми стана любопитно, та имате очи и да се оплаквате?

Ами отиди и ти да поработиш в офис, та да ти стане ясно. Но може би има причина да не си там, а? Не, че не искаш, нали. Я знания не ти достигат, я способности за нещо... То винаги на другия паничката все по-пълна изглежда.

Мен пък ме дразнят колегите, дето с часове си говорят с родата по мобилния за какви ли не щуротии , и то на висок глас - като че ли всички сме длъжни да ги търпим. Поне да се сетят, че трябва малко да си заработят заплатите.

Е, всеки си има гледна точка по тези въпроци, аз например най-много се дразня, когато свърши вазелина в офиса.

Кажи къде да гледаме твойте изпълнения?

Ами носи си бе!!! Какво си тръгнал да се дразниш??

Аз пък имам цяла книжка за дразнителите в офиса. Представени са персонажи като "баровеца", "скатавката", "амбициозния", "пияндето", "архидосадата" и тн. В офиса може да срещнеш какви ли не типажи, но всеки се дразни от различен тип служители.

Е поне от твоя пост стана ясно кой е "глупака" :)

Най-вече от твоя!

Много ме е яд,да работя с темерути!Ти му говориш,тои те гледа тъпо.Ти пак му говориш ,тои продължава да гледа тъпо.Много тъпо така...

дя-до

Мен па най ме дразни колегата отсреща сутрин като си го извади и си го тропне на масата. Последен модел смартфон, а моето телефонче е на 6 години.

имаш извратена ценностна система! Пусни си малко чалгица да ти олекне.

Нормално е за времето ни- преди години са се носили Вефа или касетофона на рамо по улицата с по възможно по-високи децибели. Сега се парадира с последен модел смартфон... ма кво да се прави, като нямат с друго какво да се похвалят ..

Най-дразнещи са разни връзкари и хора на шефовете, които почти нищо не правят, освен мръсни номера на нормалните служители.

Да, тези, които нищо не вършат, а на всичкото отгоре пречат на останалите да си вършат нормално работата

Престането да пишете само за "офисите", като че ли това е най-важната работа на света. Хората не работят само "в офиси". Ако ги няма работниците в производството, в офите ще умрете от глад. Много важно какво ги дразнело "в офисите"! Да отидат на полето, там може пък да им понесе по-добре.

То убаво, ама кой ще ти продаде това което си произвел, ако ги няма тия в офисите...

то... не знам, колко е "убаво", ама ако тия в офисите вече се занимават само с продажбата на продукцията на дЕдо от село, верно са за изхвърляне. Че аз си я купувам директно от градината му. Пък офис-служителите да си решават "драмите"...

То производството в БГ умрЕла работа. Затова се говори за масовите работници

Е много ясно - спуснатия шеф е най-дразнещото нещо.

:))) Когато нещо ме издразни, пускам 2-3 листа на шредера - любимата музика ме успокоява.

Най-дразнещо е жена ми. А това на снимката хич не ме дразни.

Ми разведи се. Сигурно и ти я дразниш. А и със сигурност има някои дето хич не се дразни то нея...

Пенсионер съм, офиса си е наш. Работим двамата и най-вече сам. Държавната работа отдавна съм забравил. Ще се разведа след 44 годишен брак.

Пич, аз не съм жена ти- ако така си помислил, бъркаш!Моят мъж такова нещо за мен не би написал.Не защото аз никога не го дразня, а защото не е простак. А ако си женен от близо 40 години, значи си доста възрастен. Поради това не ти приляга да се изказваш така за жени, които могат да ти бъдат дъщери или приятелки на сина ти.

Аз пък не харесвам непрестанните интриги, клюки, лицемерие и негативизъм.

Това е част от чара на офиса :D Мен най-много ме дразнят селяндурите с високо самочувствие, че знат, могат и разбират от всичко.

и колкото диалектът им е по-силен, толкова повече говорят, че е и високо даже.

Да,това е много дразнещо и натоварващо.