Раждането на дете подобрява социалния живот на майките

Много родители с първо отроче оплакват загубата на социалния си живот след появата на новото попълнение в семейството. Данните от ново проучване обаче показват, че раждането на бебе всъщност допринася за разширяването на приятелския кръг на майките.

Обратно в новината

Коментари - Раждането на дете подобрява социалния живот на майките | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 4 години майчинство/две деца едно след друго/ затъпях достатъчно.Децата не могат да компенсират приятелски и делови контакти. Липсва ми културен живот.

вижте, мека си го кажем, както си е - да, увеличава се кръга на хората (жените), с които една майка общува, но намалява качеството на хората, с които обшува, т.е. всички около нея стават квачки-закрилници от един-единствен тип. Увеличаваме количеството, но намаляваме качеството, колкото и грозно да звучи. Факт.

Поредната простотия от острова. Аз съм с малко дете и тази сладникава статия ми е направо смешна. Контактувам си с хората с които си контактувах и преди детето. Социалния живот ми стана по зле отпреди: рядко мога да изляза защото няма кой да гледа детето, а не мога да го водя навсякъде. Каквото и да правя първия въпрос който ми е в ума е "кой ще гледа детето". Да не говорим, че често взимам болнични защото боледува.

Ти имаш ли деца и как се справяш?

Какви социално контакти, какво чудо? Ако си си бил общителен добре, но ако по принцип не си как изведнъж ще завъдиш контакти. Добри познанства може би, но чак пък приятелства с майки срещани на случаен принцип в парка. Най- много ме потриса факта, че на някои хора им плащат, за да правят такива безумни проучвания.

Обратното е. Раждането на дете изолира майките от социалният живот и затова повечето от тях са депресирани и запуснати. Жена без контакт с външният свят става тъжна и уморена. Грижата по детето и я смазва и превръща в изнервена майка.Опитайте се да размените две думи с такава майка и ще ви срине със земята и откаже да контактувате с женският пол.