Пушачите с рак на белите дробове удължават живота си с 2 години, ако откажат цигарите

Водещи онкологични болници помагат на пациентите да се откажат от тютюнопушенето на фона на увеличаващите се доказателства, че никога не е късно да го сторят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Взимайте наркотици, не пушете цигари. Ще сте по-полезни за обществото като дебили, а не като болни от рак. Съвременното общество има голема нужда от дебили, бъдете в крак с времето.

По голяма глупост не съм чела.Ако те пипне рака на белия дроб просто си умираш.Зависи от вида му колко ше продължи агонията.Господ да ни пази ходи и при непушачите

То пък един живот ... :))

Аз съм пушил но по някакви причини не ме пристрастява. И опиати не ме пристрастяват въпреки че са ми били в болница. Веднъж един специалист невролог ми направи тест и било нещо със обмяната на веществата и елиминирането на субстанции. Сега не пуша, освен ако не курмувам много дълго нощем, не ме привлича но ми действа като кафе. Често казано не разбирам защо е този беистов напън на докторите хората да се отказват от цигарите. Защото пушещите по-малко се разболяват от ковид? То статистиката със 500 участници и разлика от 15% не ще да е много читава.

Защото пушачите живеят средно със 9 години по-малко от непушачите и защото натоварват здравните каси. Малки основания ли ти се виждат това?

Ми не курмувай с курмилуту много дълго нощем

Дето викаше Уди Алан, ще спра цигарите, ще ми се удължи животът с две седмици и, какъвто ми е късметът, през тези седмици неспирно ще вали.

Знам за човек, който никога не е пушил, а почина от рак на белите дробове. И друг - почти 70 годишен, който ежедневно пие твърд алкохол в големи количества и пуши по около кутия дневно. Нищо му няма. Кой на когато му дойде времето.

A хора печелили от тотото познаваш ли? Надявай се да си едно от нищожно малкото изключения, математиката обаче не е на твоя страна.

Математиката между 43% от всички не отказали се и 60% от 500 отказали се с две години разлика е доста малка. Да не говорим че за успешно преживян рак се счита този, който е преживян поне 5 години след терапията. А тук говорим само за две години животсъс съмнително качество, живот с доста болки и мъки.

Moже да питаш някой от пациентите в онкологията дали би ги отказал тия 2 години.

Аз, съпругата ми и много наши приятели отказаха цигарите с книгата на Алън Кар" Не пуша вече" Ако някой искат да се отърве от този ужасен навик, препоръчвам го! Вече 6 години без дим :)

Няма нужда от книги, ако има воля…

С книга е по-интелигентно. Волята е малко ... каруцарско нещо.

Прекалено заети другаде да коментират 'страничните ефекти' на КОвид ваксините като 'чипиране' и пр. Щото рак ги не плаши.