Коментари - Шоколадът не вреди на диетата | Лайф.dir.bg
назад

Шоколадът не вреди на диетата

Намаляването на консумацията на шоколад води до напълняване, а не до отслабване, установи ново изследване.

Обратно в новината

Коментари - Шоколадът не вреди на диетата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вероятно изследването е поръчано от Nestle или Lindt. Мотивирани от големия успех на инициативата, подобни изследвания са поръчали и големите производители на свинско месо и алкохолни напитки:)

Трябва все пак да уточним, че става въпрос за натурален шоколад, при това без ежедневна консумация. За червено вино важи същото: една чаша, но не всеки ден.

Точно така!

Само леееко са забравили да упоменат, кой производител на шоколад е "спонсорирал" въпросното изследване ;) Веднага след ставане и след тренировка (тежък физ. труд) ДА, но пак е индивидуално, така че проба - грешка, в останалата част от денонощието НЕ!

Важно е разбира се и какви цели си е поставил човек - поддържане на 15-20% подкожна мазнина, горното важи или в "чийт" деня, но при много добра диета в останалото време, при чистене и цел под 10% забравете за простите захари и въглехидрати ;)

Няма вредна храна с естествен произход. Проблема идва като се тъпчеш със заместители с овкусители!

не живея в бг, знаете, че на запад храната е още по-изкуствена отколкото в бг. направих си експеримент и спрях да ям пилета за около 2 месеца и спрях да ям след 8-9 вечерта. включих обаче предимно свинско и риби и увеличих консумацията на хляб и предимно пържени филии за закуска и свалих 2 кила. плувам 1 път в седмицата, но това никога нищо не е променяло в килограмите освен формата на тялото. изводите незнам кой ще ги направи.

Добре, че има такива "изследвания". Иначе производството ще закъса.

Не, производството няма да закъса.Без значение дали имат нужда от диета, хората ще продължават да си хапват. Единствено черния шоколад не вреди на диетата, защото почти няма фруктозо-глюкоза.Да има мазнини, но една част от тях са полезни.Нищо не е напълно полезно.