Два мита за слънчевия загар

Две добили широка популярност схващания за слънчевия загар всъщност ни най-малко не отговарят на истината.

Обратно в новината

Коментари - Два мита за слънчевия загар | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Немските дерматолози казват, че най-хубавото нещо на слънцето е неговата сянка!

Аз пък харесвам жени с бяла кожа, като порнозвездата Stoya или като Никол Кидман. Със светли очи, може да имат и бенки и със червени коси. Направо полудявам като видя такава жена :))) Тия черните ми циганеят и не ме кефят

Красота.Най-красиви са жените със светли очи,златисто червена коса--италианците имат дума за това ,тициан ,млечнобяла кожа , правилни форми.Най-красиви са мургавите мъже с очи черни кат маслини,високи . Всичко друго е бош лаф.

ако някой е чел бг класици сигурно ще си спомни как са описани хубавите моми ... черни очи, тъмна коса, дълги пръсти, сочни гърди и ... бяла като мляко кожа ... тена се е получавал от кърската работа и затова е било за избягване да си вземеш такава мома ... онзи ден в софето видях две кифли бяха толкова черни че 20 мин след като отминаха се чудих мангалки ли са или да ... на по 16г ... на бас че след 5 години ще приличат на баб банга ако продължават така... в краина сметка тена е защитна реакция на кожата която се опитва да предотврати изгаряне да на долните слоеве на епидерма... както е загрубяването на кожата на ръцете при дълго махане с лопата / мотика ... но едното не е на мода

10 кв/см от кожата ви, изложена на лятно слънце за около 15 мин. са достатъчни на ден, за да си набави организмът ви витамин Д. Той може да се набави и от храните разбира се, но набавянето му чрез кожата не може да ви интоксикира, защото след 15 мин. маханизмът произвеждащ витамин Д през кожата, влиза в еквилибрим и спира да го произвежда. Това е може би единствената директна полза от слънцето за човешкото тяло, всичко друго е излишно облъчване. Особено сега, когато звездата ни е в голяма активност е пълна глупост да се изпружиш на плажа да се печеш. А "уаннаби порн стар" момиченцата, които после се самоснимат с нацупени устни и загоряла кожа пред огледалото в банята, какво да ги коментираме, щом акъла им е толкова, че да се пъхнат в солариум...

Според тестове на не един или двама професионално занимаващи се с правилно хранене и спорт треньори, които даже са публикували изследванията си, казаното от вас са пълни глупости. Абсолютно недостатъчно е 15-минутното на ден излагане на слънце за необходимите количества витамин Д. Най често хората са дефицитни в това отношение и трябва да си го набавят с хапове.

омега празнярската статия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе важното е лиглите да ходят на солариум и после на снимките да са като кенийки.

'щото сте твърде млади и затова не ви пука от слънцето:) кожата ви все още издържа, но след време ще се появят БЕНКИ! а оттърване от тях няма... пазете се от слънчевите лъчи... лятото от 11 до 18ч. не стойте на слънце!

Митове или не, със слънчев загар зимата не боледувам , не кихвам дори. Освен това изглеждам добре, това повишава самочувствието ми, от тук идва и мотивация за всичко1 Слънцето носи щастие. А дали ще се състаря по рано, никак не ми дреме.

Toва, че не боледуваш няма нищо общо със загара. Слънчевият тен е естествена защита на кожата. Кожата потъмнява за да се предпази. Знам, че е яко с тен, но в никакъв случай не трябва да се прекалява.

Ще ти задреме, мило, и още как! Ама връщане няма.

Аз да си ида на море, да се попека и плацикам във водата, пък кой каквото ще да ми разправя!

Бял съм като платно, нямам ваксини (освен тия дето ни ги биха като ученици) и в последните 10 зими имам само някакви настинки от по ден-два всяка зима.

"солариума са посещава" - за селския солариум ли говорим? Не може ли малко по-грамотно?!

ми чи то нашя селски суларюм си е супер хем загар хем някоя паричка от бустаня изкарваме ,благодарско на гражданята дето ни хапват дините,с присадка от градска тиква.