Ако сте се питали какви ги вършат кучетата и котките, когато останат сами у дома, можете да потърсите отговори в британско проучване, разкриващо тайния живот на четириногите питомци, пише в. "Daily Star".

Допитването, направено от благотворителната организация "Blue Cross", показва, че над 50% от стопаните изпитват тревоги, когато оставят домашните си любимци сами. Водени от подобни притеснения, една четвърт от анкетираните споделят, че са поставили камери за наблюдение в домовете си.

Какво показва проучването? Благодарение на камерите се разбира, че питомците най-често дъвчат мебелите, лаят безпричинно и постоянно търчат из къщата.

Резултатите разкриват също, че 16% от домашните любимци отварят хладилника.

Макар да вършат доста поразии, четириногите членове на семейството използват голяма част от времето си насаме, за да наваксат със съня.

"Камерите за наблюдение са изключително полезни. Благодарение на тях стопаните могат да разберат какво влече питомците им, което в някои ситуации може да се окаже животоспасяващо - както в случая с куче, което оставено само тършува из хладилника и шкафовете за храна. И макар домашните любимци да са считани за членове на семейство, не липсват случаи, в които стопаните се отказват от тях именно заради поведението им, когато са оставени сами. С помощта на камерите собствениците могат да си осигурят спокойствие и наистина да разберат нуждите на четириногите си питомци", казва Райън Нийл от "Blue Cross", цитиран от БТА.