"Докато учех в НАТФИЗ, усетих че започвам да губя човешки облик и че имам нужда да се науча да се грижа за някой извън себе си. Тогава споделих с брат ми, с когото споделям всички важни решения. Така те двамата се появиха на вратата няколко дни преди рождения ми ден. Спогледахме се с Годо и веднага ни стана ясно, че заедно ще бъдем вече".

Така започва историята на актрисата Лили Гелева и нейния мопс, чието име е вдъхновено от пиесата на Самюел Бекет - "В очакване на Годо". 

Срещаме се в центъра на градската джунгла - улица "Иван Вазов"  в София, където може да се разминете често с Лили и Годо. Обичат да се разхождат небрежно със замечтани погледи. Може би обсъждат новия епизод на съвместния си подкаст?

Няма как да ги сбъркате - обикновено наблизо е някой от феновете на Годо, който подвиква името му! 

Актрисата споделя че, че се радва, че разпознаваеми брандове като Purina Pro Plan привличат вниманиеto към темата за отговорността и грижата, които тези прекрасни същества заслужават

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

Като привърженик на здравословното хранене, съвсем очаквано Лили Гелева е добре запозната с важността на темата за храненето на домашните любимци и подбора на питателна гранула. Затова и се включва в рубриката "Дай лапа", в която Purina Pro Plan и Dir.bg насочват вниманието към правилното хранене и грижа за домашните любимци. Защото нашите кученца не са просто трофей - те са живот, любов и късмет да ги срещнем! 

"Впоследствие Годо се сдоби и с много смешни имена от обич. Заради хората, за които пък ударението на последната буква е сложно, се сдоби с "Гошко", казва още Лили. 

Откакто се помни - иска да има куче. В детството им с брат ѝ са гледали всякакви животни, но не и куче. 

"Първата ми работа като станах самостоятелен човек беше това. И благодаря на Вселената и брат ми, че ме събраха точно с Годо!"

Лили Гелева и Годо имат подкаст заедно

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

Това, което Лили Гелева е знаела за породата, е от първо впечатление - много симпатични кучета!

"Те и френските булдоци! Сега не знам дали възприемам Годо като мопс. Той си е личност с изключително богата душевност, чувство за хумор, негови си навици, предпочитания и много мил характер. Минали сме през какво ли не и никога това същество не е проявило каквато и да е агресия към никого, дори когато е бил застрашен. Изключителна душа.

Любовта, която имаме, не може да се сравни с никоя друга!"

Годо превъзпитава Лили с любов. С вселенско приемане.

Лили Гелева и Годо

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

"Сякаш ставате едно!", казва още актрисата. 

Затова и смело твърди, че най-съзнателното ѝ време е споделено с Годо и дори не помни какво е било преди това. Една от основните задачи на Лили е да обръща внимание на храненето и навиците на най-добрия си приятел.

"Годо се е метнал на мен и обича да си хапва. Внимавам с количествата, защото за тази (а и за всяка) порода е много важно да е в правилните килограми. Важно е за дишане, стави, за всичко. Това постигам с баланс между месо и гранули, добавки. Не яде джънк. Чиста вода, разходки и много обич". 

Лили Гелева и Годо

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

Това са заключения от собствения ѝ опит, които Лили Гелева предава както на хората, планиращи да имат мопс за добашен любимец, така и на останалите фенове на други породи кучета! 

Макар Годо да е любимец в социалните мрежи и да се радва на доста фенове, все още няма собствен профил, за да бъде инфлуенсър!

"Често по улиците чувам “Годооо” или “Гошкооо” от непознати", смее се Лили и добавя: "Годо е рокзвезда от малък. Където и да сме живяли, където и да отидем, всички винаги са го обожавали. Като малък имаше по едно време фейсбук профил, но ми се стори леко фрийкщина и го изтрих", разкрива актрисата. 

Като всички кучета, Годо има свои любими номера - винаги иска да ходи към магазина, от който е взет като малък, защото там го черпят с бисквити.

Лили Гелева и Годо

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

"Където и да сме из града, преизчислява маршрута и тръгва натам. И като цяло, когато сме навън,  иска да ходи само в посоките, които сам си избира. Има специален фалцет по време на вечеря, ако е заинтересован от нещо конкретно. Също много ми помага като пека нещо във фурната. Нямам идея как се научи. Но лае и ме вика винаги точно когато е готово. Мога да разказвам още хиляди истории. Годо има изключително симпатичен характер", казва Лили. 

Остава върпосът кой кого командва?

"Не знам дали се командваме, но с времето се научихме да се разбираме само с поглед. Много ми харесва, че Годо винаги постига каквото си иска. А нещата, които си иска, са толкова мили. Да сме заедно, да му е вкусно, да си се разходи, масажчета обича...", издава още гордата му собственичка. 

Споделя и че най-трудните ѝ моменти са когато нещо не му е добре.

"Тогава се побърквам. Радвам се, че нашият доктор (Григор Петков) си е с нас, откакто Годо беше бебе. Изключително съм щастлива, че имам такъв човек, на който да се доверя. Всичко останало е велико. Всеки миг. Всеки спомен. Всяко споделено време заедно. Както една възрастна дама на улицата скоро ми каза “пред кучетата ние сме такива, каквито сме си”. Това е най-чистата, безгранична и приемаща обич на света", убедена е Лили Гелева. 

Лили Гелева и Годо

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

Грижата за храненето на домашните любимци е във фокуса на рубриката "Дай лапа", като целта е хората да научат, че човешката храна не е подходяща за нашите кучета. Затова и Purina Pro Plan подкрепя серията интервюта с любимите ви градски хора, за да привлече вниманието към проблемите, до които води безразборното хранене. Затова, колкото и послушно да е вашето куче, забравете са кокалите и храната от масата - само може да си създадете ядове! 

Когато Годо е послушен и Лили иска да го поглези - купува му месо или риба и я приготвя специално за него!

"Без подправки и сол, разбира се", уточнява Лили.

Знаем, че освен с актьорското майсторство и музиката, Лили Гелева е привърженик на здравословното хранене и безглутеновите изненади. Глутенът не е полезен и за кучетата, уточнява тя.

"Чела съм още, че захар, сол, преработени храни и произволни кучешки лакомства също не са ок. От човешката храна Годо си хапва плодове, зеленчуци, варен ориз, такива неща. Но трябва да се внимава с количествата", подчертава актрисата.

В разговора става ясно, че е запозната с гранулите на Purina Pro Plan Balanced Start. 

Лили Гелева и Годо

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за Dir.bg

"Да и се радвам, че разпознаваеми брандове като техния, привличат внимание към темата за отговорността и грижата, които тези прекрасни същества заслужават", подчертава Лили Гелева. "Ако нещо ме притеснява, не чакам, а отивам на лекар. През останалото време се грижа Годо да е щастлив и здрав", казва тя. 

Двамата всеки ден имат забавни истории. 

"Навсякъде сме били заедно. Той е свикнал и обича да пътува (или поне е доста търпелив). Бил е в театъра също. На турнета сме ходили. Снимал е в сериал и музикално видео. Записваме подкаст "Свободно падане" заедно. Плавали сме с кораб. На моторче в кучешка раница на остров. Годо е много смел човек!", категорична е Лили. А ако беше куче - щеше да му каже: 

 “Хората много приказват, а ние така добре се разбираме”

 

*Специален проект на Dir.bg & Purina Pro PlanОткрий Purina® Pro Plan® храни за кучета 

PM: Вяра Младенова