В американския щат Южна Каролина отглеждат 380-килограмов хибрид между тигър и лъв на име Аполо, който може да бъде сравнен с праисторическите саблезъби тигри.

Вижте снимки на Аполо и другите животни на Коуди Антъл >>

Петгодишният хищник е дете на самец лъв и на женски тигър. Неговите стопани Майк Холстън и Коуди Антъл редовно го извеждат на разходка в Миртъл бийч в щата Южна Каролина. Подобен рядък хибрид за пръв път видя бял свят в Индия през 19 век, като тези животни се отглеждат само в плен, тъй като в дивата природа лъвове и тигри живеят отделно, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Аполо е доста рядък вид. Той и трите му братчета са родени през 2013 г. и са първите бели мелези, родени от баща бял лъв и от тигрица. Навремето Аполо бил най-малкият в котилото, държал се като котенце, обичал да мърка и да го галят. Според Книгата на рекордите на Гинес най-голямата жива котка е Херкулес, хибрид между лъв и тигър. Той също живее в Миртъл бийч и се пада чичо на Аполо. Рекордьорът тежи над 410 килограма и е с дължина 335 сантиметра, когато се изправи на задните си лапи. Неговата дневна дажба храна се състои от 10 килограма телешко или пилешко месо.