Яйцата ги разбих отделно жълтъците от белтъците с по 3 лъжици пудра захар. Белтъците се бият на твърд сняг, а жълтъците, докато удвоят обема си. Смесих яйчните смеси с маскарпонето, сметаната и ванилията. След това започнах да редя във форма за торта, която после се отваря - ред бишкоти, потопени в домашно приготвен компот от ягоди (който приготвих,като 100 грама от ягодите посипах със 100 гр. захар, 200 гр. вода и сварих около 5 мин.), отгоре върху бишкотите посипах нарязани ягоди, ред крем, после пак бишкоти и отгоре крем. Украсих с ягоди, бита сметана и разтопен бял шоколад.

Сложих тортата да постои няколко часа в хладилника, за да стегне. Най-добре е да престои вечерта. На сутринта се вади от формата и се поръсва на места с натурално какао - най-добре върху белите рози от сметана за контраст.

Мога да кажа, че стана един малък шедьовър. Нямаше приятел, който да я опита и да не изпадне в екстаз. Пожелавам на всеки да вкуси от това удоволствие:)))