Изчистваме рибата и я почистваме внимателно от вътрешностите. Хубаво е да се направи колкото се може по мальк разрез на корема. Намазва се вътрешността сьс сол и черен пипер.

За плънката задушаваме за 20 минути в краве масло и малко бяло вино ситно нарязан пресен лук, гьби и моркови, подправени със сол, черен пипер, девесил. Напълваме рибата и я зашиваме. Преди да я сложим на скарата или на плоча я намазваме с олио, натъркваме леко със сол и чесьн, правим няколко разреза, които поливаме със сока от лимон и бялото вино и печем до готовност.

Гарнитурата може да бъде от картофки, гриловани зеленчуци, доматен сос или моят любим топъл сос. Загряваме млякото, добавяме магданоза, яйцата - нарязани на дребно, солта, черния пипер, лимоновия сок . Бъркаме до сгъстяване и още топъл го изливаме върху лаврака.