10 от най-добрите български шеф-готвачи подариха много настроение и позитивни емоции на децата от SOS приемните семейства в детското селище в Трявна.

Познатият от предаването Lord Of The Chefs Ивайло Петков; сърцето на кулинарията в „Ресторантът на годината 2015“ Л’Инстант - Антоан Верест; шеф-готвачът на президенти и световни политически лидери Жоро Иванов и Детелина Николова от неговия екип; майсторът шоколатиер Ради Стамболов; младите надежди на виртуозната кулинария Борислав Тасев и Бояна Рачева, носителят на титлата „Готвач на България 2015“ Цветомир Николов и притежателката на кулинарен сайт Сандра Алексиева бяха предизвикани от децата от SOS приемните семейства в Трявна да приготвят любимите им ястия, като използват много зеленчуци, билки и подправки.

От топ кулинарите се изискваше не само да приготвят традиционно български ястие по балансиран начин, но и да го поднесат така, че децата да го консумират с удоволствие и радост.

Към изявените готвачи се присъединиха и обичани популярни лица от екрана, сред които Лео, Kака Лара и Симо Колев.

Не липсваха, разбира се и изненади. Атрактивният италианец Лео не сдържа емоциите си и грабна микрофона, кака Лара не пропусна да поиграе с децата на игрите от своето детство, а неповторимият Ради Стамболов и колегата му шеф Иво Петков представиха приготвените ястия с помощта на децата под формата на рецитал с гарнитура от „магически“ айрян.