Начин на приготвянe: Мидите се остъргват една по една и се измиват с четка на течаща вода. Приготвя се марината от вода, оцета, солта, черния пипер, дафиновия лист, лука, нарязан на едри парчета, и чесъна, която се поставя на огъня да заври. В кипящата марината се пускат мидите и се варят 5 минути - докато се отворят черупките им. Изваждат се и черупките се отстраняват. Мидите се слагат в марината от лимонов сок, виното, 1 с.л. растително масло и магданоз за 30 минути. Изваждат се и се панират в палачинково тесто, приготвено от яйцето, прясното мляко, щипка сол и брашно, овалват се в галета и се пържат в силно загрятата мазнина от растително масло. Нареждат се върху обърнато сито да се отцедят от мазнината и се поднасят наредени на салфетка, гарнирани с резенчета лимон и магданоз.
Ароматни панирани миди | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018