Начин на приготвяне: Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се смесва заедно с лимоновия сок (може и лимонтузу) и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с половината захар, слагат се едно по едно яйцата и се сипва и останалата захар. Редувайки ги, прибавяме едно по едно 2 с.л. от брашното и малко от млечната смес.

Полученото тесто се изсипва във форма за торта (d=24), застлана с пекарска хартия. Пече се в предварително загрята фурна, докато клечката излезе суха (около 40 мин като след 20-та слагаме фолио отгоре).

Изчаква се блата да изстине и се разрязва на две с конец. Долният блат се напоява със захарен сироп или компот. Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавят се захарта и сметаната. Оставя се в хладилника да се охлади и след час се разбива с миксер. Намазва се долният, вече напоен блат и се нареждат нарязани на тънки шайбички желаните плодове.

Поставя се втория блат, който също се напоява и намазва с шоколада. Доукрасява се по желание. Добре е тортата да престои една вечер в хладилника.