Започнете като приготвите подложката на тортата.

Изсипете двата пакета бисквити в блендера и ги смелете, заедно с предварително стопеното масло и печените бадеми. Ще получите леко лепкави бисквитени трохи. Застелете тортена форма с хартия за печене, като се стараете хартията да покрие и страниците, и пресипете трохите в нея като леко натъпквате с помощта на лъжица. Оформете борд. Непременно вмятам, че е много важно да НЕ натъпквате трохите прекалено силно, защото, когато стегне тортата в хладилника след това няма да можете да я режете. Целта е подложката да бъде хрупкава и мека. Сложете подложката да стегне в хладилника, докато приготвите белия крем.

Разбийте сметаната на сняг, след което постепенно добавяйте захарта, без да преставате да бъркате с миксера до пълното поемане и стопяване на захарта. Изсипете маскарпонето в сместа и отново разбъркайте добре. Овкусете с ванилията и лимоновата кора.

Налейте белия крем върху стегналата подложка и заравнете добре. Приберете отново в хладилника.

За да приготвите шоколадовия крем, сложете сметаната да се затопли на котлона. Щом клокне, я отдръпнете и начупете в нея шоколада. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и плътен кафяв цвят. Оставете крема да изстине и го налейте върху белия ванилено-лимонов крем. Почукайте формата, за да се заравни.

Охладете тортата за една нощ в хладилник, за да стегне и да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсете с горчиво какао, с помощта на цедка и украсете с физалис.