Приготвяне - в блендер смиламе продуктите, като маслото е разтопено предварително, приготвяме тортена форма със сладкарска хартия на дъното. Бисквитената смес изсипваме във формата и леко изравняваме, без много да натискаме. Оставяме в хладилника да се охлади.

Продукти за крема-мус: 500 мл течна сметана,1 ч.ч. захар,1 крема сирене,1 желатин, 2-3 праскови, 1 течна ванилия

Приготвяне: В съд нарязваме плодовете + 1/2 ч.ч. захар и желатина и загряваме при бъркане, докато стане на каша, след което пасираме и оставяме да се охлади. Разбиваме сметаната с останалата захар до твърда консистенция, добавяме крема сиренето и плодовото желе + ванилията и разстиламе върхо охладения блат. Отново охлаждаме.

Продукти за глазурата - 150 мл. течна сметана, 200 гр. черен шоколад

Приготвяне - загряваме сметаната и дръпваме от котлона, начупваме шоколада вътре и бъркаме с лъжица, докато стане гладка каша. Изсипваме върху сметановия мус и охлаждаме 1 нощ. Преди сервиране поръсваме с какао.

Честит празник на всички Варненци!