Ето ги десетте дами, които не излизаха от списанията, блоговете и новините за мода, радваха ни, аплодирахме ги, критикувахме ги дори, но в крайна сметка се превърнаха в истински модни икони на 2009-та.

Вижте снимки >>

Мишел Обама

Името й като че ли беше второто най-спрягано в света, след това на съпруга й. Стилът й не спря да бъде коментиран и възхваляван.

Карла Бруни

Модел, певица, актриса и Първа дама.
Бяхме свикнали да я виждаме в провокативни тоалети на кориците на модни списания, а през 2009-та започнахме да отвикваме с това. Тя захвърли токовете и обу ниски и равни пантофки. Секси роклите бяха заменени с костюми с пола.

Ема Уотсън


Модна икона типично по английски. Младата Ема отдавна не се асоциира само със сладката Хърмаяни от филмите за “Хари Потър”, а по скоро с фотосесиите си за Chanel и Burberry Prorsum.

Тайлър Момсен

Тя е само на 16, но като че ли е на границата да премине от графата “тийн идол” в “модна икона”. Ще я познаете най-вече по гръндж прическата, многото черен молив по очите и рок аксесоарите, комбинирани с висок ток.

Лейди Гага


Мразена от едни, обичана от други, тя върна латекса на мода, облече се в плюшени жаби, в кости и в какво ли още не.

Риана

Една нова, свирепа Риана, облечена в Balmain, Margiela, David Koma и т.н., която не оставя никой безразличен.

Анна Дело Русо


За креативния директор на японския Vogue казват, че е една малка модна седмица сама по себе си.

Одри Тоту


Сладката Амели Пулен с френско каре и шарени дрехи се превърна в Коко Шанел и очарова модния свят. Въпреки че Карл Лагерфелд не я прие като добър избор за ролята, публиката я обикна.

Марион Котияр


Тази година игра „Public Enemies”, където партнира на Джони Деп, но беше зашеметяваща и в рекламната кампания на Dior.

Агнес Дийн

Като че ли не сме я чували скоро, може би защото наистина слезе от модния подиум и се отдаде на киното, отегчена от многобройните ревюта и рекламни кампании. Въпреки това, тя си остава един от малкото модели, които пренесоха тенденциите от подиумите на улицата.

Шарлот Кемп Мъл


Модел и настояще гадже на сина Джон Ленън и Йоко Оно. Тя е млада, красива, леко хипи и страшно секси, така че очарованието е пълно. Зад гърба си има рекламни кампании за Maybelline и Zadig & Voltaire, сесии за Vogue, Purple, Nylon и др.