Тази неделя в предаването "Надя DAILY" по WNESSTV водещата Надя Павлова ще търси отговори на въпросите, свързани с бъдещето на стартъпите и иновациите в бизнеса. Успели българи, които са реализирали добрите си идеи, ще разказват интересни подробности за развитието на компании в различни сфери.

Страната ни заема първо място на Балканите по благоприятен климат за развитие на стартъп идеи. Това сочи проучване на Global Startup Ecosystem Index. Само за последната година стартъп инвестициите у нас са се увеличили десет пъти, заяви изпълнителният директор на Фонда на фондовете Мартин Гиков пред камерата на WNESSTV. Как младите предприемачи да получат финансиране и кои идеи могат да се превърнат в реален бизнес ще разберете от неговото интервю тази неделя.

Освен това, в епизода участие имат и представители на няколко стартъпи. Ще видим как и защо се е реализирала идеята за сгъваема бутилка за вода за многократна употреба. Ще разберем кое е следващото поколение електрически превозни средства, подходящи за града. Ще научим къде намират приложение VR и AR преживяванията и симулациите.

За стъпките към върха и тайните на успешния бизнес ще говори Константин Дженгозов, финансов директор на първата българска компания еднорог и една от най-бързо развиващите се финтех компании.

Може ли социалната отговорност да се превърне в предимство за българския бизнес ще ни каже инвеститорът и съосновател на редица български компании Борис Колев.

Как изглеждат смелите иновации, кои са находчивите изобретатели и бизнеси и как да бъдем част от едно устойчиво кариерно развитие? Отговорите на тези и на още много любопитни въпроси гледайте тази неделя в 10:30 само в "Надя DAILY" по WNESS TV.