Новият Супермен, който е син на Кларк Кент, ще се влюби в мъж и ще приеме своята "бисексуална идентичност" в комикс, който ще бъде пуснат през ноември, съобщиха от "DC Comics" - дъщерно дружество на "Warner Bros".

"Винаги съм казвал, че всеки има нужда от герои, с които може да се асоциира", казва авторът на комикси Том Тейлър, цитиран в прессъобщение, илюстрирано с рисунка на художника Джон Тимс, където наследникът на Супермен - Джон Кент, целува страстно млад журналист на име Джей Накамура.

Рекламата на американското издателство е под мотото: Джон Кент намери своята идентичност (...) Новият Супермен се показва като бисексуален".

Том Тейлър вярва, че "символът на Супермен винаги е бил надежда, истина и справедливост. Днес този символ е нещо повече и повече хора могат да се идентифицират с най-силния супергерой в комиксите".

В августовския брой на Супермен Джон Кент - син на Кларк Кент и журналистката Лоис Лейн, се сприятелява с репортера Джей Накамура. В броя от 9 ноември в САЩ тази връзка ще се превърне в романтичен романс.

Не за пръв път американските комикси влизат навреме в крак с многообразието в обществото, предава БТА. През лятото поредицата "Аквамен" представи чернокож гей супергерой, а в последното издание на "Батман" Робин също се представя като бисексуален.