Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не че са по-активни, съобщи електронното издание на "Daily Mail".

Учени от университета в Абърдийн установиха, че слабите хора се движат с 23 процента по-малко и приемат 12 процента по-малко калории. Те били неподвижни или физическата им активност била съвсем слаба през 96 процента от времето. Метаболизмът им в покой обаче бил по-бърз. Вероятно това им помага да изгарят повече калории. Учените са анализирали начина на хранене и енергийните нива на 150 свръх слаби хора и са ги сравнили със 173 души с нормално тегло.

Снимка: iStock/Getty Images

"Резултатите наистина ни изненадаха. Често хората си говорят за кльощавите си познати и мислят, че те могат да ядат каквото си поискат - каза ръководителят на изследването проф. Джон Спекман. - Работата ни обаче показа, че те всъщност ядат много по-малко от характерното за техния индекс на телесната маса.

Снимка: iStock/Getty Images

Участвалите хора в изследването са били естествено слаби.

Средните калории, които са необходим на жените дневно, са 2200, а за мъжете - 2500. Те са изчислени на база на количеството енергия, необходимо на тялото за основните функции. Хората, които тренират, се нуждаят от повече калории, както и младите и децата.