Животът се състои от срещи и раздели, като част от тях са приятни, други - не съвсем. Когато една романтична връзка приключи, някои хора си тръгват, затръшвайки силно вратата след себе си, след което прекъсват всякакъв контакт с доскорошния си партньор. Има обаче и такива, обхванати от надежда за помирение, караща ги да не спират с опитите си да забавят максимално във времето неизбежния край. Разбира се, съществува и онзи наперен тип личности, държащи се така, сякаш никога не са си тръгвали, които си въобразяват, че във всеки един момент могат нагло да нахлуят обратно в ежедневието на бившата си половинка, при това без каквото и да било предупреждение.

Да, отношенията, пък било те и минали, са сложно нещо, просто защото в тях винаги са замесени минимум двама души, чийто мироглед често се различава. Най-важното е човек да се научи да гледа на всичко, в това число и на лошото, от забавната му страна, тъй като хуморът притежава уникалната способност да отнема от тежестта на суровото битие.

В тази връзка събрахме за вас духовити публикации, споделени от потребители на социалните мрежи, чиито бивши партньори изведнъж са решили да се появят в живота им.

Ето какво споделят те:

Когато откровенията закъснеят:

Изведнъж бившият реши ненадейно да се свърже с мен. Написа ми съобщение, в което ми обясни, че съжалява за грешките си, че му липсвам и се надява все още да съм свободна. Е, закъсня! Месеци, след като ме остави, срещах съпруга си. Така че, вместо да изпадам в подробности, разяснявайки му какво се е случило през последните години, просто му отговорих кратко и ясно: "Имам 2 деца".

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Истинските чувства никога не повяхват:

Наскоро се разведох със съпруга ми, понеже имахме прекалено различни възгледи за живота, които в даден момент започнаха сериозно да пречат на брака ни. Не след дълго, вслушвайки се в думите на най-добрите си приятелки, реших да си направя профил в сайт за запознанства, но умишлено не качих своя снимка, защото не бях готова да тръгна по срещи толкова скоро след раздялата. Мислех, че никой няма да ми пише, но изведнъж започнах да получавам съобщения от мъж, който, подобно на мен, не бе споделил свое изображение. След множество разговори се съгласих да се видим... А когато отидох на уреченото място, заварих бившия си. Какви са шансовете нещо подобно да се случи? Когато застанахме един срещу друг и проумяхме ситуацията, двамата избухнахме в смях. Разбира се, сега отново живеем заедно.

* * *

Когато нещата не се случат по план:

Днес съвсем ненадейно получих смс от бившето си гадже, гласящ:

"Здрасти, доста време мина... Искаш ли да се видим?"
След известно колебание иронично му написах следното:
"Разбира се. Нека само си погледна хороскопа".
"Е, какво пише в него?", нагло ме попита той.
"Че трябва да изчезнеш!", отговорих, при това без да се замисля.

Е, повече не се осмели да ме притесни, очевидно е решил да се "вслуша в звездите".

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Старата любов не се забравя:

Преди малко получих обаждане от бившия си.
- Скъпа, обичам те, ти си моята кукла!
Изсмях се и затворих...

* * *

Случайностите са част от живота:

Заклевам се, че току-що имах най-неудобното, но забавно пътуване с такси някога. Както се разхождахме с приятелката ми, изведнъж заваля проливен дъжд, който ни накара да се хвърлим в първия жълт автомобил, който видяхме. Оказа се, че шофьорът му бе нейният бивш партньор. Когато я забеляза в огледалото за задно виждане, той се извъртя към нея и каза: "Радвам се да те видя. Как си?" А, тя му отвърна: "Моля те, би ли усилил радиото?"

* * *

Заради доброто старо време:

От нищото получавам съобщение по Viber от бившето ми гадже, с когото скъсахме преди около година:

Той: Здрасти!
Аз: Ам... Здрасти!
Той: Ще ми заемеш ли малко пари. Ще ти ги върна. Обещавам!
Аз: Ти шегуваш ли се?
Той: Не, напълно сериозен съм.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

18 месеца след раздялата:

Преди малко получих изненада - мой бивш партньор ми се обади и каза: "Хайде да спрем с игричките. Нека се съберем отново, дори да заживеем заедно, пък каквото стане - стане". Иска ми се да знаеше колко дълго чаках тези думи... само че от последния мъж, с когото се срещах.

* * *

Когато знаеш какво точно да направиш:

Доскоро бившата приятелка на гаджето ми постоянно му звънеше и пишеше. Реших, че няма да започвам вражда с нея, вместо това просто се обадих на настоящия ѝ партньор и му казах всичко. Изведнъж тя магически изчезна от живота ни. Да, това е любимият ми трик.

* * *

И какво от това:

Рано тази сутрин съм получила смс от бившия си. Ето какво ми пише:
"Сънувах, че ме търсиш."
Не само, че не съм, ами и не искам. Странна работа са бившите.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Когато желанията се сбъднат:

Днес бившият ми, когото все още обичам, ми звънна. Когато видях името му, изписано на екрана на телефона, бях толкова щастлива, че започнах да подскачам напред-назад и... така и не отговорих на обаждането.

* * *

На 1-ви януари:

Съобщение от бившия:
"Гледам старите ти снимки... Била си много хубава!"

Без коментар!

* * *

Най-доброто отмъщение е това, което се сервира "мокро":

Днес ми се обади бившият и ми каза, че ще дойде до нас, за да си вземе нещата, които са останали в апартамента ми. Добре, ама преди 2 седмици реших да измия пода с... тениските му, вместо с мопа. Какво да кажа, може би не биваше да ме зарязва със съобщение.