Здравейте, приятели! Починахте ли си добре това лято? Да, и на мен ми е малко тъжно, че морските приключения са към своя край, но пък за сметка на това се завръщам заредена с приятни емоции и свежи идеи за новия сезон на Fab Mama. От сега на татък ще си правим компания всяка събота сутрин и ще си говорим за много интересни теми, обещавам. Това лято ни се случиха толкова вълнуващи неща, че съм насъбрала идеи поне до края на годината. Разбира се, децата и грижите за тях продължават да бъдат основен фокус и този сезон, но освен това ще си говорим за смяна на жилище, ремонти, пътешествия и разбира се моментите, в които мама може да се поглези.

Септември е и вече всички се прибират у дома, ваканцията на малките свърши и е време не само децата да започнат училище, но и "О, ужас" - ние да се върнем на работа. И докато за малчуганите е вълнуващо да видят съучениците си и да си разкажат кой какви пакости е натворил през ваканцията, то ние като че ли не изгаряме от нетърпение са срещнем колегите и шефа. Колкото и да ги харесваме. Нищо лично. Ето защо е време за няколко трика, които да ни помогнат по-бързо да влезем в работен ритъм след края на лятото.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сигурна съм, че много от вас използват и последните часове от почивката, за да си заровят краката в пясъка. Да, аз също съм го правила неведнъж - прибираме се от ваканция в неделя и понеделник съм на работа. И макар да съм доволна, че сме се възползвали максимално от свободните дни, това всъщност е най-неподходящият момент да се приберем от почивка. Във видеото ще ви обясня защо се случва така и как да уцелим най-правилния ден, за да сме свежи, заредени и енергични.  

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Въпреки че си взимаме отпуск, за да си починем, реално не винаги се получава така. Често през ваканцията лягаме късно, отдаваме се на забавления и дори на среднощни приключения. Все пак винаги можем да си доспим на плажа, нали? Така често се връщаме от почивка не чак толкова отпочинали. Именно за това е изключително важно да сме да сме отговорни към качеството на съня си, особено след дълга почивка. В този епизод ще ви издам няколко трика, които ще ви накарат да спите като бебета и всяка сутрин ще се чувствате отпочинали, въпреки ежедневните ангажименти. 

Разбира се, винаги е добра идея да направите работния си ден малко по-вълнуващ, като планувате нещо приятно за обедната почивка или след работа. Дали това ще е да седнете с книга в ръка в някой парк и да хапнете на спокойствие, или да се запишете на курс по йога в обедната почивка, няма значение. Стига това да ви кара да се чувствате по-добре от предстоящата работна седмица. Ако сте случили и на колеги, обядите в добра компания винаги събуждат по някоя и друга усмивка.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Стигаме и до любимата ми част - сувенирите, които си взимаме по време на ваканция. Те могат да бъдат изключително верен приятел в битката да се ъврнем с желание на работа. И изобщо нямам предвид магнитчетата, които лепим по хладилника. Повече за сувенирите - помощници ще ви разкажа във видеото.  Ще се радвам и да споделите с мен кои са вашите трикове, с които се съвземате след края на отпуска, а аз обещавам да ги изпробвам. Приятно гледане и до следващата събота, когато ще се посветим на първия учебен ден и моята малка Виктория, която порастна за секунда и тази година е в първи клас.