Коледа вече чука на вратата, a аз поради ред причини едва сега се захващам с иначе любимата украса. Дааа, нищо вкъщи не е готово, дори и елха нямаме още, а децата започват все по-шумно да негодуват. Или по-точно две от тях - момичетата. Те, разбира се, са вечно залепени за мен, като мои най-добри приятелки, и с радост приемат всяка щура идея, която ми дойде. Миналата година поставихме чудесна традиция като сами направихме коледна украса у дома, която всички гости и приятели оцениха по достойнство. Затова и тази година се завръщаме с нови, още по-свежи идеи, внимателно подбрани сред хилядите трендове за Коледа 2019 г. Признавам ви, че за първи път оставям толкова голяма част от украсата в ръцете на децата, а усмивките по лицата им са повече от безценни! 

Винаги много съм харесвала винтидж украсата и първото ми предложение е точно такова. Оказва се, скъпи приятели, че тази година е особено модерно като елемент от празничаната украса да се вмъкне и клетка за птични. Съвсем не се шегувам. За направата на тази украса ще ви бъдат необходими една декоративна клетка за птици и няколко по-дребни топки за елха. Разбира се, можете да добавите лампички, гирлянди или каквото предпочитате. Направата на този коледен елемент е повече от лесна. Взимате клеткара и я пълните с топки, лампички, дребни коледни украшения за елха и каквото още ви попадне пред очите. Сами разбирате, че това е задача, с която може да се справи и невръстно дете. Най-добрата новина за моите хлапета!  

Снимка: dir.bg

Второто ни предложение отново е такова, с което детските ръчички да се справят без проблем. За него ще ви трябва само един сух клон, който можем да намерим в почти всеки парк или градинка. А за декорацията му ще са необходими само още няколко коледни топки за елха, в избраните от вас нюанси. И така с децата започнахме с веселата част и търсенето на подходящ, сух и достатъчно разклонен клон, който да ни свърши работа за декорацията. Момичетата се хвърлиха самоотвержено в задачата и съвсем скоро, след проведен кастинг, бе избрана печелившата пръчка, която да краси дома ни. След като и вие изберете най-достойния клон, остава да решите дали да го запазите да го в  естествен цвят или да го напръскате с бял, златен или сребърен спрей. След като изсъхне е готов за следващия етап.

Снимка: dir.bg

Момичетата нанизаха няколко коледни топки на конец и после ги провесиха на различни места по клона, така че да са равномерно разпределени. Винаги можете да увиете и по някое гирляндче тук-там. Употребите на "коледния клон" му може да са няколко - да го провесим от тавана над масата, да го поставим пред вратата, а най-добре е да го оставите, където си поискате. Поне моите момичета така твърдят. 

От видеото можете да разберете и останалите ни предложения за празнична украса тази година. Признавам, че ужасно се забавлявах с хлапетата, докато сами изработвахме украсата си. Сега ни остава само да се заредим с топли дрехи и горещ шоколад, и да започнем традиционния маратон на "Сам вкъщи". А вие как ще украсите тази година?