Настоящата година поднесе достатъчно неприятни изненади, но едно нещо, на което семействата по света се надяват, е нормална Коледа. Именно в такъв момент във Фейсбук скоростно се разпространява послание от Дядо Коледа, в което добрият старец уверява децата, че коледните празници няма да бъдат отменени заради коронавирусната пандемия, пише в. "Daily Star".

За да успокои малчуганите, че въпреки ситуацията все още могат да очакват посещение от него, добрият старец им е написал дълго послание.

"Важно! Обърнато ми бе внимание, че на децата по света се казва от по-големи братя и сестри, родители, други възрастни и дори приятели, че тази година Коледа няма дойде заради коронавирусната пандемия. Това просто не е вярно. Аз също практикувам социално дистанциране, точно като и вие", пише той.

Дядо Коледа продължава уверено:

"Никой тук на Северния полюс не се е заразил. Всички играчки и други подаръци ще бъдат дезинфекцирани преди и след като бъдат опаковани и поставени в шейната ми, за ги доставя до домовете ви. Не се тревожете, приятели. Няма за разпространя вируса, нито ще се заразя от вас, ако някой случайно е болен. Коледа не се отменя".

Откакто е качено на страницата "Elf on a Shelf Ideas" във Фейсбук, посланието на добрия старец се разпространява скоростно.

Потребителите и най-вече майки с малки деца приветстват "включването" на Дядо Коледа, пише БТА.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

"Брилянтно. Незабавно ще го покажа на двете ми деца", пише въодушевена родителка.

"Дъщеря ми постоянно ме пита дали Дядо Коледа ще дойде. Сега определено мога да я зарадвам с положителен отговор", споделя друга очарована майка.

"Браво, Дядо Коледа, продължавай в същия дух", гласи друг одобрителен коментар.