Едно от най-симпатичните и ерудирани лица на БНТ Мария Андонова, водещата на предаването "100% будни", гостува на Юлия и Криси в подкаста на Dir.bg - "Гласът на Мама". В уютния ноемврийски следобед, тя разказва как точно се случва съчетанието на две деца, едното на 16, другото на 3, с динамичната работа в телевизията за ежедневния ефир и времето за нея самата. 

Ще чуете един изключително искрен, естествен, неподправен, немонтиран и честен разговор за най-честите въпроси, които си задаваме ние майките, които споделяме ежедневието си между отглеждане на деца, кариера и (надяваме се) време за нас. И още как се е решила да има второ дете на 40 години и какво е да родииш бебе над 4 килогрма! 

 "Няма човек, който да каже: "Аз съм запознат с това, защото съм чел" и след като го живее, да не е изненадан. Все едно да кажа: "Помниш ли как те болеш глава?". Трябва да си минал през тази болка, за да знаеш за какво ти говоря", казва Мария Андонова. 

Същото е и с майчинството. Децата на Мария Андонова имат 13 години разлика и това е предимството. 

"Давам шоколад на Камен и не се притеснявам от това", казва водещата, в чиито живот шоколадът има специално място.

По думимте ѝ, основните притеснения на майките на деца с голяма разлика, идват от стереотипите, с които живеем в главите си. 

"Стереотипите са това, от което най-вече страдаме. Когато мога да избягам от стереотипа - правя го. Имаше много хора, които бяха учудени, че родих второто си дете на 40 години. Не ми пука. Когато се чувстваш добре със себе си, няма за какво да се тревожиш",  споделя Мария. 

Кои са най-дразнещите митове за бременността и майчинството, защо не трябва да мълчим за щастието и още много за живота на Мария Андонова като майка - чуйте в разговора!