В началото на дефилето в парижката зала "Ваграм" светлините угаснаха. След това се появи манекенка, която носеше кожен панталон в комбинация със сако в телесен цвят, което е като ризница. По-късно същото сако, но в бежов цвят, бе показано в комбинация с прозрачна черна пола от муселин.

Жан Пол Готие заяви зад кулисите, че за новата си колекция се е вдъхновил от облеклото през Средновековието и това на рокаджиите. Жената, облечена от Готие, е със силен дух, но същевременно е женствена. Това е смесица от едното и другото, поясни дизайнерът.

Той е ползвал разнообразни материи - филц, муселин, кожи. Преобладаващите цветове са черно, кафяво, винено червено, виолетово, тъмно зелено. В редица тоалети различни материи са насложени една върху друга. Прозрачна пола стига до глезена и под нея се вижда тялото на манекенката. Тоалети са обсипани с брилянти и изкуствени скъпоценни камъни или са с украса от ресни.

Както и в предишни дефилета на Готие, специално внимание е обърнато на прическите и грима. Прическите са с две дължини, като този ефект е постигнат с дълга коса и къса перука. Веждите са със силен грим.

Сред гостите на дефилето бяха бившият топ модел Фарида Хелфа и манекенката Коко Роча.