Постепенно започвам да се сбогувам с така любимите летни спомени, дрехи и аксесоари... Неохотно се старая да превключа на есенна вълна, което за всяка модерна градска жена означава само едно - бърза фешън рокада на гардероба за новия сезон.

И макар още да сме на лятна вълна, предлагам мислено да се придвижим още един сезон напред към най-приятната и любопитна стайлинг подробност - аксесоарите. Да си поговорим за очилата като незаменим помощник в стила на една жена. Защото хубавите очила са като обувките, никога не е излишен поне още един чифт...

VЯRA Tip: Дребните детайли могат тотално да променят аутфита на всяка дама, която винаги има нужда от още и още тренди аксесоари. Не е необходимо да се втурвате в непрестанно преследване на модните тенденции. Хубаво е да сте наясно какво се случва в света на модата и да дадете своя прочит, за да се чувствате красиви и уверени и в по-студените дни. Затова ще разгледаме трите най-актуални рамки за слънчеви очила, които са вечни и няма да са демоде още следващия сезон, стоят добре на почти всеки тип лице и вече няколко сезона продължават да бъдат модерни.

#Oversized очила

И тази година седмиците на модата потвърдиха моите очаквания и големите рамки и очила отново ще са актуални. И какво по-хубаво от това? В дните, когато се събуждаме без аларма, имаме точно няколко минути да се приведем в нормален вид, преди да се впуснем стремглаво в динамичното ежедневие. На помощ се появяват големите рамки и стъкла, които не само прикриват всяка следа от недоспиване, тъмни кръгове под очите, но и добавят необходимата нотка "стайлинг акцент" към цялостния вид. Добро съчетание е oversized очила в комбинация с по-широк блейзър и изчистена бяла тениска. Прибавяме високо вдигнат кок и дънки по тялото за цялостно завършване на визията.

Снимка: VЯRAFIED

#Cat eye очила (котешка форма)

Обожавам дните, в които имам времето и възможността да се чувствам и изглеждам грациозно по дамски, да съчетавам всеки детайл по себе си, да се усещам стилна.

VЯRA-фицирам накратко: дълга красива рокля с висок ток и очила тип "котешко око", които в последните няколко сезона не спират да са супер актуални. Ретро формата с остро, котешко око ще продължава да е все така на мода, но този път наред с най-често срещания черен цвят ще има и по-искрящи нюанси или пък животински принтове върху рамката. Това създава много интересен ефект към тоалета. Или както Одри Хепбърн, която наложи котешкия поглед като институция в модата, споделя: "Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява".

Снимка: VЯRAFIED

#Ретро очила

Това е една от формите, които отиват почти на всяко лице - било то овално, квадратно или правоъгълно... Неслучайно и тази есен продължават да бъдат търсени. В дните, когато искате да завършите спортно-елегантната си визия, спокойно може да заложите на тях. Лесно се съчетават както със спортен стайлинг, така и с по-елегантен аутфит. Аз обикновенo ги ползвам в дните, когато съм с по-удобни дрехи и се отдавам на дълги игри в парка с дъщеричката ми.

Снимка: VЯRAFIED

VЯRA Tip:

Ако искате да ползвате очила, които няма да станат демоде още следващия сезон, е добре да избирате такива, които са сравнително класически модели, като по-горе споменатите типове - неостаряващи и винаги актуални. Друго важно условие е да подбирате очила, които са сигурни като качество. И ако обичате да съчетавате и да не повтаряте аксесоари за визиите от седмицата, да бъдете иновативни и различни, отвъд нещата, себе си и ограниченията, то Polaroid e вашият бранд. Той е изключително достъпен като цена, а в съотношение качество:цена, трудно би срещнал конкурент. Сега можете да участвате и да се забавлявате с играта на Polaroid. Повече информация ще намерите тук >>