Днес ще обърнем внимание на един от най-ефективните начини да се погрижите за кожата на лицето си, особено преди лятото. В рубриката за модерната, градска жена VЯRAFIED винаги се стремим да предоставим на читателите си най-последната и иновативна информация в много сфери и една от тях е бюти сегмента.

Ако сте от хората, които не си падат по ръчното почистване на лицето, но имат константна нужда това да се случва регулярно, темата днес е много "ваша"...
Ще си поговрим за хитовата терапия срещу широки пори, акне и черни точки - водно дермабразио. Тествана и доказано ефективна, тази процедура ни стана повече от любима, защото:

- Освежава лицето без болка и следи от стискане
- Забелязва се видим ефект още от първия път, без да ви е необходим никакъв възстановителен период

Повечето от нас асоциират почистването на лице с напарване на кожата и ръчно изстискване на пъпки и черни точки. И това е напълно нормално, защото от години това е редовна практика в почти всяко едно козметично студио у нас. Освен това е свързано с доста болка, сериозно зачервяване на лицето, а и не особено задоволителни резултати. Дерматолозите твърдят, че акнето се причинява от бактерии, че е заболяване, което има нужда да бъде лекувано сериозно, последователно и отговорно. В днешни дни превенцията на акнето и неговото лечение е много лесно и безопастно чрез редовното използване на апарати за водно дермабразио.

Повече за самата процедура хидра дермабразио

Накратко водно дермабразио е система, която комбинира ексфолиация (без абразвини частици, за които се говори, че са по-агресивни от очакваното за епидермиса), мултифункционални серуми и контролиран вакуум. Чрез специална дюза се осъществява вакуум в комбинация с воден поток с помощта на 100 % натурални флорални води, които проникват в дълбочина и същевременно отстраняват излишния себум, мъртвия слой клетки от епидермиса, комедони и всякакви нечистотии по кожата, като едновременно се свиват порите и кожата придобива изравнен тен. А най-доброто от всичко е, че тази терапия е подходяща за всеки тип кожа и може да се прилага през всеки сезон.

Как протича процедурата в стъпки

Стъпка 1: Първо лицето се почиства ако има нанесен грим.

Стъпка 2: После, според типа кожа се прави дезинкрустация на лицето с гел Дезинкрустация на лицето с гел.

Стъпка 3: Идва ред на кратка пара и същинското почистване с водно дермабразио и прилагане на натурална флорална вода.

Стъпка 4: След това се нанася приятна и успокояваща маска с бяла глина и каолин.

Стъпка 5: Глезенето продължава с тонизиране на кожата и нанасяне на серум, съобразен със състоянието на кожата, чрез ултразвук.

Стъпка 6: Финално се ползва завършващ крем и криотерапия, която спомага затварянето на порите, а след това задължително се нанася слънцезащитен продукт.

Предимства на хидра дермабразиото

VЯRAFIED препоръчва горещо тази процедура, защото е идеална за подпомагане проникването на полезните съставки в дълбочина, както и за почистване на кожата, благодарение на напълно натуралните продукти, които се използват. Освен всичко изброено, важно е да се отбележи, че след обикновените дермабразио терапии, например, кожата се изсушава повече от обичайно. Но при водното дермабразио няма такава опасност, тъй като не само, че не причинява сухота, дори напротив - хидратира епидермиса в дълбочина. Плюсовете от този вид почистване с апарат, които ще забележите, със сигурност са доста - подобряване на тена, свиване на порите и изглаждане на кожата.

Къде може да си направите тази процедура

Открихме чудесни промо пакети в клиниката Vivian Derma в Пловдив. Водно дермабразио в комбинация с ултразвук или с кислородна терапия. Чудесен повед за тези от вас, които не са от Пловдив, да си направят разходка из красивия град под тепетата и да съчетаят полезното с приятното. А за хората, живеещи в Пловдив, просто си е грехота да пропуснат.

Още от рубриката VЯRAFIED следете в Инстаграм.

*Материалът съдържа продуктово позициониране.