„Единствено bTV Media Group има правото да продуцира и излъчва формата "Striscia la Notizia" в България. В същото време Нова телевизия рекламира излъчването на „десети сезон” на шоуто „Господари на ефира” - предаване, създавано до момента като българската версия на Striscia la Notizia. Рекламните послания на Нова ТВ са подвеждащи за аудиторията и създават опасения за възможно неправомерно използване на елементи от италианския формат в шоуто по Нова ТВ”, коментира Анна Горанова, директор „Правен отдел”, bTV Media Group.

Снощи bTV Media Group предприе действие, с което да защити правата си върху формата "Striscia la Notizia", като излъчи в ефира на bTV Comedy епизод от предаването „Господарите”. Тази стъпка беше предприета единствено с цел защита на правата на bTV Media Group, вследствие на което епизодът е без претенции за покриване на художествени стандарти, съобщиха от bTV.

„Обръщаме внимание на Нова телевизия, че би било крайно неуместно, особено от страна на телевизионен оператор с национално покритие, да рекламира излъчването на предаване, което има претенцията да се бори с неправдата, а в същото време нарушава права върху чужда интелектуална собственост”, коментира Апостол Пенчев, директор „Телевизионни програми”, bTV Media Group.

Продуцент на „Господарите” е bTV Studios. За водещи на новото предаване се спрягат имената на Краси Радков и Виктор Калев.

На пресконференция на 11 април Магърдич Халваджиян заяви, че bTV започва да налага цензура на "Господари на ефира" и изтегли предаването си от телевизията. Нова ТВ отвори гостоприемно вратите си за обновената версия на „Господари на ефира” и шоуто се завръща в ефир тази есен.

Делото на bTV срещу Магърдич Халваджиян
"Господари на ефира" обвиниха bTV в цензура
Снимки от пресконференцията >>
Парти на "Господари на ефира" с Бойко Борисов >>