Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на "Манчестър Юнайтед" успя да оглави класацията на Дарик. Бербо беше предпочетен от 5443-ма българи, които гласуваха за него. Малко повече от 13 000 души се включиха в допитването.

Видео от церемонията >>
Вижте снимки от церемонията >>
Вижте още снимки на Бербатов >>

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов остана втори в крайното класиране /4269 гласа/, а световният ни шампион по бокс Детелин Далаклиев е на трето място /3350 гласа/. Церемонията по обявяването на Мъж на годината беше в столичния Модерен театър.

2009 е може би една от най-успешните години в кариерата и личния живот на Димитър Бербатов. Срещу името му вече стои определението голмайстор номер 1 на България. Добро попадение Бербатов реализира и в личния си живот - през октомври той стана баща на дъщеричка.

За да присъства на церемонията по обявяването на победителя в класацията на Дарик, Димитър Бербатов долетя от Великобритания. След като стана ясно, че именно той е Мъж на годината футболистът получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Заради старо поверие Бербатов я откупи от миналогодишния носител на титлата - волейболиста Пламен Константинов. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата спортисти.

Ето какво сподели Бербатов:

"Чудех се докато седях там какво да кажа. Толкова интелектуалци – певци, артисти, и изведнъж – пук – футболист на сцената. Предполагам, че по принцип мнението за футболистите не е много добро, но всяко правило си има изключение, явно.

Истината е, че се чудех какво прави мъжа – мъж? Дали спортните му успехи, дали политическите му такива, дали това как се грижи за семейството, приятели близки, дали целите които си поставя и постига. Може би накрая – когато се обърне човек назад да е горд от това, което е постигнал, на това, което е направил. Най-важното да може да живее със себе си. Аз мисля, че вече вървя по този път.

Пожелавам това на всички мъже в залата. На жените – имате Жена на годината – оправяйте се там."


Като част от добрата традиция на конкурса, на церемонията в Модерен театър, Дарик връчи и наградата Мис ТВ чар. Екипът на медията обаче създаде любопитен прецедент. За първи път отличието отиде не при една, а при две чаровни телевизионни водещи - Валентина Войкова и Лиляна Боянова, които водят Новините на PRO.BG.