Той обяснява, че камерите на смартфоните пречат на артистите на сцената да се концентрират върху играта.

Вижте снимки на Бенедикт и съпругата му >>

"Унизително и неприятно е да гледаш в залата тези бели и червени светещи точки на телефоните"
, пояснява Къмбърбач.

Актьорът добавя, че би искал да предаде на зрителите живи емоции, които да се запечатат в паметта им, а не на смартфона.

Къмбърбач изпълнява ролята на Хамлет в едноименната пиеса на Шекспир в театър "Барбикан". Премиерата на спектакъла се състоя на 5 август. Звездата призна, че в широко рекламираната постановка е имало някои технически неуредици. Докато е произнасял например прочутия монолог "Да бъдеш или да не бъдеш", завесата се спуснала.

"Хамлет" ще се играе на сцената на театър "Барбикан" до 31 октомври. Продажбата на билетите за спектаклите започна преди една година. С ролята на Хамлет Къмбърбач се завръща на театралната сцена, където се изявяваше за последно през 2011 г. в ролята на Франкенщайн в постановка на Дани Бойл.

Миналата година от колонката за обяви на "Таймс" стана ясно, че Бенедикт Къмбърбач се е сгодил за актрисата и театрален режисьор Софи Хънтър.

Британският актьор пусна съобщение в секцията "Предстоящи бракове":
"Г-н Б. Т. Къмбърбач и г-ца С. И. Хънтър:
Обявява се годежът между Бенедикт, син на Уанда и Тимъти Къмбърбач от Лондон, и Софи, дъщеря на Катрин Хънтър от Единбург и Чарлз Хънтър от Лондон".

Къмбърбач и Софи са семейство от тази година и вече имат син. Двамата често са в класациите за най-стилни знаменитости.

Снимки на най-елегантните знаменитости >>