Бургер "Голямо междучасие"
Човек дори и добре да живее - пораства... Намира си работа, започва да се движи и спортува по-малко. А накрая за съжаление неминуемо напълнява и започват диетите.
Едва след няколко разговора със специалист диетолог разбира, че храни, които доскоро е пренебрегвал всъщност са полезни за здравето, утоляват апетита по-дълго и са богати на витамини. Като твърдо свареното яйце и рибата тон, например.
Затова днес, ще разгледаме една рецепта за бургер, който обаче носи само ползи за вашия организъм и за този на децата ви.
Рецептата взехме от сайта на Кауфланд, където може да намерите огромно многообразие от кулинарни идеи, удобно разделени по теми- от Азия, през Италия, до училище. А за продуктите е ясно - можете да ги намерите в техните хипермаркети.
Приготвяне:
1. Яйцето се сварява, обелва се и се нарязва на филийки. 1/4 чушка се нарязва на ситно, а лукът - на кръгчета.
2. Рибата тон се смесва с нарязаните чушки, лука и изварата. След това се добавя доматено пюре и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3. Питката се разрязва на две и се намазва със сместа. След това се слага едно листо маруля и нарязаното яйце и се поръсва със сметана. Отгоре се захлупва с втората половинка от питката и бургерът е готов.
Пълният списък с продукти можете да намерите ТУК!