Езиковата ваканция в чужбина се превърна в един от най-добрите и полезни начини за осмисляне на ваканционните дни. Учениците са откъснати от телефона или таблета си и трупат нови преживявания, като в същото време бързо и естествено подобряват езиковото си ниво с практика в реална чуждоезична среда.

Голямото разнообразие от програми на международните езикови центрове в Европа, а и извън континента, дава нови и атрактивни варианти за пътуване и създаване на приятелства. Информиран избор, съобразен с предпочитанията и възможностите на всяко семейство, може да бъде получен от най-големия каталог за езикови ваканции в чужбина, който ще бъде представен пред родители и учители на 16 ноември, 2019 г. от 11:00 до 18:30 ч. в столичния хотел "Арена ди Сердика".

Изданието е на водещата консултантска фирма за образование в чужбина "Интеграл", която всяка година насочва стотици деца и семейства към най-подходящия за тях избор, според възрастта и интересите на детето. Новият каталог съдържа рекорден брой ваканции, част от които се предлагат за първи път на българските ученици. Професионални консултанти ще представят пред родителите информация по темите "Как да пътува детето - в група или индивидуално?" и "Как да изберем правилния курс спрямо целите ни?". Гост на събитието ще е водещият британски педагог Андрю Джилеспи, който е и академичен директор на престижното английско училище d"Overbroeck's в Оксфорд. Той ще предостави на учители и родители информация от "първа ръка" за важните моменти при избора на образователни институции, както и насоки за постигане на отлични резултати в образованието. Джилеспи е с 30-годишен опит в преподаването и инспекцията на училища от цял свят, което прави опита му незаменим и ценен за учители и родители.

Най-новите предложения са за дестинации като Холандия, Ирландия, Шотландия и Англия, Португалия, Малта, Франция, Италия, Швейцария и Германия. Изданието представя освен индивидуални, така и групови пътувания, както и кариерно ориентирани курсове в различни области. Незабравимо преживяване и чудесен подарък за всяко дете са и приключенските лагери и курсове с игри, забавления, спорт и музика.

Английски език, вдъхновен от красивата природа на Шотландия и Ирландия, приключенски лагер в Швейцария или немски в старинен замък край Франкфурт или Мюнхен са само част от интересните предложения, които са чудесно съчетание между възможност за уникални приключения, нови запознанства и по-добро овладяване на западен език.

Децата могат да избират курсове с продължителност от една до четири седмици, като най-оптимална за езиковата подготовка консултантите препоръчват двуседмичната ваканция. Приключенията като английски в сърцето на Ню Йорк, френски в Ница и италиански в Рим са само част от примамливите курсове, които биха били чудесен подарък за всяко дете, което желае да напредва с езика и да пътешества.

Каталогът предлага и програми за родители, които желаят да пътуват с децата си и да посещават уроци по английски или френски по време на тяхната ваканция. По двата езика се предлагат индивидуални уроци като родителят сам избира интензивността на обучението. За любителите на слънчевите летни дни край морето има многобройни предложения за Испания, където може да се изучава както испански, така и английски език в групи с испански деца. Курсовете позволяват едновременно практикуване и на двата чуждестранни езика, комбинирано с летни емоции край бреговете на Валенсия и Марбея.

За по-малките пътешественици са новите дестинации за групово пътуване във Великобритания, Португалия, Франция, Испания, САЩ, Канада и Германия.

За по-големите и амбициозните са програмите на летните езикови центрове на елитните училища, които дават стабилна подготовка за прием в топ университети. Каталогът представя разнообразие от университетски кампуси като Clare College, University of Cambridge; St. Edmund Hall, University of Oxford; Stanford University; Berkeley University, на чиято база ще се провеждат академични програми с изучаване на предмети като своеобразна подготовка за университет и елитни пансионни училища в Англия и Швейцария.

Сред нетрадиционните предложения са изучаване на мандарин в Швейцария и холандски в Белгия.

За децата с интереси към футбола са езиковите курсове, включващи футболни тренировки с треньори от известни клубове от ранга на Челси, Арсенал и Валенсия. Новите предложения включват и ваканционни, интензивни и академични курсове в известни градове в света, като Кеймбридж, Оксфорд, Мадрид, Барселона, Берлин, Флоренция, Торонто, Ню Йорк, Бостън, Лос Анджелис и други.

Семействата, които първи получат каталога и направят своя избор, ще могат да се възползват и от специалната отстъпка за ранни записвания от 5% при записване до 31 януари. Те ще се запознаят и с целогодишните възможности за отстъпки при пътуване с приятели или "Братя и сестри", която се предвижда при пътуване на повече от едно дете от семейство.

Подробности за събитието и каталога на адрес в интернет: www.integral.bg/sp/event

 

Очакваме Ви и в:

Бургас, 18 ноември, 17:00 ч. - "Морско казино Бургас"

Севлиево, 28 ноември, 18:00 ч. - хотел "Севлиево плаза"