С първия учебен звънец, прозвучал днес в хиляди училища из страната, лятната ваканция на децата официално приключи и сега отново дойде времето, в което те трябва да заемат своите места по чиновете пред черната дъска. 15 септември безспорно е дата, изпълнена с вълнение, при това не само за най-малките, но и за техните майки и бащи, които, изпращайки наследниците си, се връщат назад във времето, спомняйки си с умиление за собствените си безгрижни години, прекарани в класната стая.

Разбира се, родителите сред популярните лица от родния шоубизнес не правят изключение. Те също са обзети от трепет, наблюдавайки как децата им поднасят цветя на своите преподаватели по време на тържеството, бележещо началото на новата учебна година.

Вижте снимки >>

Както традицията повелява, и този път много от българските звезди споделиха в социалните мрежи снимки, запечатали тези специални мигове, с които направиха последователите си в платформата съпричастни със своята радост и щастие.

Но от всички публикации се открои тази на Ваня Джарефович, който написа дълъг и трогателен пост, придружаващ изображение, показващо как целува 8-годишната си дъщеря Леа.

Снимка: Официален профил в Instagram

а снимката виждате две поколения Джаферович - баща и дъщеря. Единият от тях днес започва втори клас, а другият никога не е имал тази възможност.

През 92 година, гражданска война в бивша Югослвия стъписва всичките деца и родители, преустановявайки работата на училищата.

Другите неща бяха по-важни, така казаха, а аз не го разбирах тогава, не го разбирам и до ден днешен. Една година след това, в едно село на 50 км от нашия град, започнах трети клас. Така и не се върнах е моето училище, там където родителите ми, заедно с баба и дядо ми, ме изпратиха с усмивки и сълзи в очите, осъзнавайки, че момчето е пораснало и че започва да пише нова глава в книгата на живота си.

Хубавото е, че животът винаги ти връща по някакъв начин онова, което ти е било отнето, и доста пъти съм се убеждавал в този факт. Днес аз изпращам дъщеря си във втори клас и съм безкрайно щастлив. Обичам те много, Лейче, и винаги ще съм до теб, каквото и да става.

Седейки на пейката, усещам призраците на миналото, как минават покрай мен и ме стискат за гърлото. Те винаги са някъде тук. Няма да плача, по дяволите...", гласят думите на футболиста, излял за пореден път чувствата си в Инстаграм - навик, за който съпругата му Жени го подкачи в 24-часова история в сайта, изтъквайки, че щом го чуе да подсмърча, докато пише статус, е напълно сигурна, че той ще бъде дълбок.

Снимка: Официален профил в Instagram

Венета Райкова придружи сина си Патрик за пети път до училищния двор, а Ивайло Захариев изпрати своя първокласник Филип с много настроение и усмивка на лице.

"С фразата на Бъгс Бъни "Кво ста'а, шефе" влиза в училище моя първолак", написа актьорът от "Под прикритие" към кадър, на който позира в двора на учебното заведение в компанията на двамата си сина.

Ивайло Захариев със синовете си Филип и Дамян

Снимка: Официален профил в Instagram

Вижте в галерията ни останалите знаменитости и техните деца, които днес тръгват на училище.