Някои хора определят водката като алкохолна напитка без цвят, без мирис и без вкус, но истината е, че именно ненатрапчивият ѝ характер е причината това да е една от най-универсалните алкохолни напитки, подходяща за всякакви коктейли и поводи. Водките варират толкова, колкото и суровините, от които са направени. Някои се произвеждат от пшеница, ръж, картофи, царевица и дори от грозде, и това определя вкусът им - едни са по-фини и меки, а други имат по-силен вкус и по-тежка текстура. Самата дума "водка" произлиза от славянската дума "вода". Казват, че водата е душата на водката, нейният ключов елемент. Около 60% от окончателното ѝ качество се определя именно от влиянието на водата. Колкото по-чиста е тя, толкова по-лека и чиста е и самата алкохолна напитка.

Има една водка, която се отличава с чистотата и уникалността на съставките си и това е легендарната водка Finlandia. Тази година тя празнува своята 50-годишнина и своята половин вековна почит към благата на своята родина. Нейният фин характер се дължи на уникалните дадености на финландската природа, от която тя черпи съставките си.

снимки: Finlandia

Златният Suomi ечемик, от който се произвежда водка Finlandia расте там, където друг ечемик не успява. Той вдишва девствен въздух, изследва непокътната почва и се къпе в незалязващо слънце цели 72 дни в годината, придавайки на напитката нейния отличителен свеж характер. Изключителната чистота и мекота на Finlandia идват от богатата на минерали ледникова вода. Извирайки направо от извора Rajamäki, тя е естествено пречистена от ледникови морени, създадени преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници. Перфектно филтрирана, не от човешка технология, а от самата природа, водата във водка Finlandia придава нейния отличителен вкус и ароматен характер. Прави я подходяща за всеки повод и за всеки коктейл, като остава усещането за неподправена природна енергия. Тя има силата не само да обогати вкуса на пресните плодови и билкови съставки в коктейла ви, но и да подобри техните характерни нюанси.

снимки: Finlandia

Водка Finlandia олицетворява финландския дух за живот в хармония с природата. Модерната технология за дестилация, както и стриктното спазване на процесите и суровините за производството ѝ вече 50 години, я превръщат в предпочитана водка сред премиум марките по цял свят. Всеки, който я е опитвал, остава очарован от нейната чистота и мек вкус, а любителите на коктейли я намират за една от най-подходящите за миксиране с всякакви съставки. Ако и вие сте сред тях, водка Finlandia ви предлага цяла серия рецепти за коктейли на този линк: https://www.finlandia.com/bg/cocktails/

 

 

*материалът е предоставен от Finlandia