Неговият герой Балтазар е студент на бащата на своята  възлюбена Кандида (Вили Марковска), който прозира, че Професорът (Ивайло Христов) е посредствен учен. Това поражда у него вътрешно колебание дали да разкрие чувствата си. Докато се чуди, между тях се намества джуджето Цинобър, който се опитва да ги раздели и да се ожени за красивата дъщеря на Професора. Любовта между Балтазар и Кандида е най-красиво разказаната романтична история в българското кино от последните години, през които изобилстват изнасилвания и мъченически връзки. Освен това любимата дъщеря на кмета Чеканов (Любо Нейков) от „Столичани в повече” показва отлична физика и татуировка на едната гръд, на която зрителите могат да се полюбуват, докато актрисата се гледа в огледалото, пише Монитор.

Любовната история е само една от сюжетните линии във вълшебната приказка на Анри Кулев, направена по произведение на немския романтик Ернст Хофман. В „Цахес” се преплитат случки от днешния ден и 19 век, през които феи и бели магьосници управляват света наравно с князете. В главните роли на двамата вълшебници ще видим Стоян Алексиев и Касиел Ноа Ашер.

Освен Захари Бахаров в лентата е включен и брат му Явор, който играе приятелят му Фабиян, Христо Мутафчиев е князът, Чочо Попйорданов влиза в образа на музикант, Мая Новоселска е майката на Цахес, Малин Кръстев – падре, участват още Любомир Петкашев, Емил Котев, Мариян Бозуков. Лентата е заснета в някои от най-красивите кътчета на България – сред естествения декор на Белоградчишките скали, в крепостта „Баба Вида” във Видин и резиденцията на цар Фердинанд в Русе.

Вижте снимки >>