Водещ на церемонията по традиция ще бъде топ-журналиста на Дарик радио Драгомир Симеонов, а в концерта ще участват младите звезди от Х фактор - Боги, Ангел и Моисей, талантливата Мелинда от  “Гласът на България” и номинираните акордеонисти от квартет КОРД.

И тази година  зад благородната цел на фондацията застават едни от най-сериозните фигури от политическия, обществения и културния ни живот. Вицепрезидентът  на Република България г-жа Маргарита Попова лично ще връчи Голямата награда за изкуство на победителя.  Той ще получи  прекрасна  бронзова статуетка, почетен приз и парична премия в размер на 3000 лв. Изпълнителният директор на УниКредит Булбанк, банкерът Левон Хампарцумян, ще връчи награда от свое име и от името на институцията, която подкрепя церемонията и традиционно застава зад  героите  в съвременното изкуство на България. Американският посланик Джеймс Уорлик за пореден път ще покаже специалното си отношение към младите български творци и ще връчи един от петте приза.
 
За престижната наградата, основана на името на магнетичния и култов български режисьор Стоян Камбарев ще се борят 5 много силни номинации от различни сфери в изкуството - сценографката с огромно въображение и вкус Огняна Серафимова, младите и атрактивни акордеонисти от квартет КОРД, явлението в българската анимация Свилен Димитров, авторите и режисьори на пиесата „Паякът” - Йордан Славейков и Димитър Димитров (Сдружение Б+) и най-младият български драматург, 18-годишният  Стефан Прохоров.

Сред учредителите на Фондация „Стоян Камбарев” са едни от най-утвърдените имена в българската  култура, сред които Кольо Карамфилов, Елин Рахнев, Мина Милева, Мариета Ценова, Самуел Финци, Димитър Гочев, Бойко Богданов, Кремена Димитрова. Председател на УС на Фондацията е актрисата Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на събитието с компанията си NOVA film.

Церемонията ще се  заснеме и излъчи по БНТ- основен медиен партьор на наградата. Дарик радио и Dir.bg са другите големи медии, които официално застават зад събитието.