По волята на сценария героят на Финци застава зад микрофона на радио „Космос” всеки четвъртък 23 минути след полунощ и задава въпроси на аудиторията, пише "Монитор".

Филмът ни е експеримент. Разказва любовна история, но изразните средства, с които го прави, не са буквални. Ицко е съвсем сам между четири бели стени, няма нищо друго, на моменти дори стените изчезват. Актьорската задача е много сложна, няма как да се заиграеш с пространството”, разказва Лиза Боева.

В опит да даде ключ на зрителя към приемането на филма режисьорката прилага следния пример: „Ако гледаш „Герника” на Пикасо с очите на скотовъд, който си казва -  „Ама защо това не прилича на бик?”, няма шанс картината да ти хареса. Дори не става въпрос за харесване, а за това, че Пикасо рисува по определен начин, задава правила на играта. Ако ги познаваш и желаеш да се включиш, може картината да ти достави удоволствие. Така е и с нашия филм.

С кратък коментар Ицко Финци изостря още любопитството: „Филмите се делят на две – едните са сюжетни, а другите искат да бъдат изкуство. Но как да се определи кое наричам изкуство? Произведението, което правиш, да е нещо по-абстрактно, по-високо. Опитът на Лиза е в тази област”, смята актьорът.