Първото издание на Дома Арт Фест „Пулсът на Южна Корея“ представи изкуството и културата на Южна Корея в София. Фестивалът успя в десет дни да зарадва публиката с пъстра програма, представяща всички жанрове на изкуствата.

Проф. Го Ган, художник и скулптор от Южна Корея, куратор на фестивала каза, че е благодарен на българите за топлото посрещане и че „чрез този фестивал се надскача идеята, че само семплото изкуство се развива – целта е такива инициативи да доведат до по-добро разбиране на теченията и историята на изкуството и по този начин изкуството да поведе и да се превърне в движеща сила.“

В рамките на фестивала бяха изработени и дарени на София четири скулптури, направени от естествени материали, вдъхновени от течението „Аrt Nature“. Скулптурата „Вятър на хълма“ на Хуанг Йон Хуан бе инсталирана в близост централния вход на Южен парк и бул. Витоша. Скулптурата „Червеният знак“ на Чой Йонг Ок, която е специално направена за българите, след като авторът й се запознава с историята ни, се инсталира в Студентски град; скулптурата „Кайъгън“ на Ко Сюнг Хюн, представляваща истински традиционен корейски музикалент инструмент, на който посетителите ще могат да свирят, се поставя до езеро Дружба; а скулптурата „Вечността на времето“ на И Йонг Док се разполага в парковото пространство при националния музей „Земята и хората“.