Тя изправи публиката на крака с песента на Едит Пиаф "L'Hymne a l'amour" на фона на снимки на френската столица, съобщи Асошиейтед прес.

Вижте снимки >>

Продуцентът на церемонията Лари Клайн каза преди това, че по този начин ще бъде изразена солидарността на всички, ангажирани в нея.

"Изпълнението на Селин Дион ще ни помогне да изразим чувствата си с музика, защото думите не са достатъчни", добави той, цитиран от БТА.

Едит Пиаф посвещава "L'Hymne a l'amour" на своя любим Марсел Сердан, след като той загива в самолетна катастрофа през 1949 г.

Водеща на церемонията за Американските музикални награди в Лос Анджелис бе Дженифър Лопес. Тейлър Суифт спечели само в половината от 6-те категории, за които бе номинирана, но все пак отнесе у дома най-много отличия от церемонията в Лос Анджелис.

25-годишната певица бе отличена за песен на годината за хита си "Blank Space", любим поп/рок албум за "1989" и любим съвременен изпълнител. Тя загуби надпреварата с Ариана Гранде в категорията за любима поп/рок изпълнителка, със Скрилекс и Дипло с участието на Джъстийн Бийбър в категорията за сътрудничество на годината и в категорията за изпълнител на годината. Най-високото отличие на церемонията за втора поредна година спечели групата One Direction. Наградата за любимо дуо или група също получи One Direction.

Канадският ар енд би певец The Weeknd спечели награди за соул/ар енд би изпълнител и за най-добър соул/ар енд би албум - "Beauty Behind the Madness". Ед Шийран стана любим поп/рок изпълнител.

На сцената пяха Джъстин Бийбър, Ариана Гранде, Гуен Стефани, Кари Ъндърууд и др.