За първото място тя се бори с родения в Москва Кристиан Костов, който остана втори, и Дарина Йотова. Победителят в този сезон получава възможност за професионална музикална кариера, а за първи път си тръгва и с награда от 50 000 лева.

Вижте снимки >>

На финала Християна изпълни една от най-вълнуващите български песни "Осъдени души" на Лили Иванова, както и песента си от кастингите "Je t'aime" на Лара Фабиан. С Наско от Б.Т.Р. взривиха публиката с "Time to Say Goodbye" на Сара Брайтман и Андреа Бочели.

Кристиан умили всички с "Ако си дал" на Емил Димитров и с "Позови меня" на Любe. Той пя и "Сбогом, моя любов" в дует с Васил Найденов.

Дарина Йотова не успя да събере достатъчно гласове с най-гледаното си изпълнение от този сезон "Bang Bang" на Ариана Гранде, Ники Минаж, Джеси Джей. Варненката получи подкрепа от Любо Киров, с когото изпяха "Без теб" на Сантра.

В началото на шоуто участниците в този сезон направиха компилация от хитовете на 2015-а. Специално за финала на сцената излезе супергрупата Фондацията с Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Победителите от предишните сезони на музикалния формат Рафи Бохосян, Жана Бергендорф и Славин Славчев изпълниха "We Are the Champions" на Queen.

„За първи път нямам предположение какво ще бъде развитието на вечерта. Имаме трима напълно различни финалисти със свой стил и огромна фен база”, заяви преди финала Саня Армутлиева от журито.