Тя бе наречена от организаторите "кралицата на Кан", предаде "Ройтерс". Фестивалът ще започне на 11 май с филма "Cafe Society" на Уди Алън с участието на Кристен. 26-годишната актриса играе и в "Личен купувач" ("Personal Shopper") на френския режисьор Оливие Асаяс.

"Тя, един вид, е кралицата на Кан", каза директорът на фестивала Тиери Фремо на церемонията в Париж, на която огласи списъка на филмите, избрани за участие във фестивала.

Междувременно Chanel за пореден път оцениха Стюарт, която вече беше лице на марката. Сега тя се снима в рекламна кампания на модната къща, а зад обектива е самият Карл Лагерфелд, творчески директор на Chanel.

Вижте снимки >>


Тиери Фремо и екипът му са изгледали 1869 филма, за да съставят списък от 49 за фестивала. 20 от тях са включени в основната конкурсна програма, чието жури ще бъде председателствано от режисьора Джордж Милър, пише БТА. Очаква се два филма да привлекат голямо внимание, въпреки че ще се представят извън конкурсната програма. Това са "ГДВ" на Стивън Спилбърг по романа на Роалд Дал и трилърът "Пулсът на парите", режисиран от Джоди Фостър, с Джордж Клуни и Джулия Робъртс в главните роли.

Пълнометражният филм "Кучета", който е с българско участие, също е селектиран за конкурсната програма - в секцията "Особен поглед". Това ще е световната премиера на дебютния филм на румънския режисьор Богдан Мирика. "Кучета" е копродукция между Франция, Румъния и България. Продуценти от българска страна са Стефан Командарев и Катя Тричкова от "Арго филм". Продукцията е осъществена с подкрепата на Националния филмов център и "Евроимаж".