Това споделиха музикантите от легендарната рок банда Тото в ексклузивно интервю пред екипа на „Преди обед“ на bTV. Групата ще свири у нас на 28 юни в зала “Арена Армеец”.

Журналистът Цвета Атанасова и операторът Георги Георгиев бяха единствените български журналисти, допуснати до бекстейджа преди концерта на Тото в Манчестър.

"Джеф Поркаро ни липсва истински, но успяхме да надмогнем загубата и да намерим сили да продължим напред и да се изправим отново на крака“, сподели кийбордистът и вокал на Тото Дейвид Пейч в интервюто.

Тото имат 17 студийна албума, над 35 милиона продадени дискове в цял свят и 7 награди „Грами“.

Парчетата им „Rosanna”, „Africa“ и „Hold the Line” са безспорни хитове, които не само ги правят големи звезди, но с тях завинаги попадат в сърцата на поколения меломани.

През 38-годишната си история момчетата от Лос Анджелис опознават отблизо голямата слава, парите, но и преминават през ада - арести, проблеми с наркотиците, творческо безсилие, раздели, непрестанна смяна на вокалистите, тежка диагноза, смърт.

Всичко това ги прави по-силни и днес се завръщат със световно турне и нов албум, за да докажат, че са по-зрели и по-добри отвсякога.

Китаристът и вокал Стив Лукатър, кийбордистът Стив Поркаро, вокалът и кийбордист Дейвид Пейч и баситът Дейвид Хънгейт ще се качат отново на една сцена след 33 години.

„Винаги има предизвикателства. Понякога промените са за добро. Но по време на първите ни четири албума имахме невероятно добра химия помежду ни и ни беше много трудно, когато трябваше да сменим фронтмена ни Боби Кимбол. Стори ни се лесно да сменяме вокалите, но за съжаление феновете ни не успяха да свикнат толкова бързо с промените в групата“, споделят още прочутите музиканти за трудните периоди в дългата история на бандата.

Билетите за концерта на Тото в София са в продажба в мрежата на Еventim на цени 60, 70, 80, 90 и 110 лева.