Забелязали ли сте, че мъжете и жените избират джаджите си по различен начин. Че опитният шофьор търси едни качества в автомобила, докато за начинаещият са важни други. Затова и в #URBN.dir.bg, вече подготвяме нашите ревюта от поне две гледни точки. Защото вярваме, че само така ще можем да поднесем информацията по-персонализирана, по-приятна и по-релевантна.

Днес, ви срещаме с първото ревю в поредицата, с което ще разгледаме новият смартфон Samsung Galaxy Note 9. Тестващата е жена на 33 години с бизнес профил в сферата на продажбите, за която телефонът е естествено продължение на ръката. Съвсем скоро очаквайте и второто ревю, което ще подготви нашият технологичен журналист- Стоян Гогов.

"Лесно се свиква с хубавото". В това се убедих за пореден път тази седмица. След няколко дена яко ръчкане, снимане, слушане на музика, браузване и писане (ооо, да, много писане със S Pen) спокойно мога да нарека новият Samsung Galaxy Note9 отличник. Смартфонът оправда своята реклама. Оказа се умен и надежден асистент, на който винаги можеш да разчиташ. Южнокорейският гигант е успял да направи устройство, което може всичко. Е, може би не всичко - остава да се научи как да прави мусака.

Подложих новия Samsung Galaxy Note9 на няколко теста, за да се убедя в първо лице в неговите умения, качества и издръжливост, преди да го направя част от любимите ми технологични бойци.

 

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

 1. Lights. Camera. Action.

Няма да ви лъжа. Едно от най-важните качества за един смартфон за мен е неговата камера. Нямам време, нерви и знания да използвам професионалните настройки на телефоните.

Затова е важно да мога в рамките на 4 секунди да взема телефона, да го отключа, да пусна камерата и да снимам котката, която се бори с хартиената торба; кацащият над главата ми самолет; малката ми племенница, която пее песен научена в детската градина или как съпругът ми играе на топка в парка с кучето. Именно тези кратки моменти са най-ценни за мен. И затова е от особена важност да ги уловя с едно движение на палеца.

А в този случай от Samsung са се справили блестящо. Доказателство за това е изключително високата оценка на независимите DxOMark - 103 точки към днешна дата.

Камерата е лесна и интуитивна за ползване. А снимките, които направих с нея станаха великолепни. Успях да направя красиви кадри както през деня, така и вечерта. Всичко става толкова лесно и плавно, че имаш чувството, че си го правил цял живот. Това се дължи на двойната бленда, която интелигентно се адаптира към околната светлина като човешкото око - избира между два F-stop режима. Режим F1.5 внася светлина, за да освежи снимките при свръх ниска светлина. Докато режим F2.4 ти помага да си сигурен, че снимките са ясни.

Galaxy Note 9 притежава и функция, която ви позволява да замъглявате фона, което е особено полезно, когато искате да съсредоточите цялото внимание върху снимания обект.

Моделът има отлична оптична стабилизация, което е особено полезно в случаите, в които правите видео или вървите докато снимате. Това ви гарантира високо качество на заснетите изображения- без размазвания.

Другата глезотия, която ми хареса бе, възможността да снимате с един натиск на писалката S Pen. Просто поставяте телефона на удобно място, отивате до вашите приятели и с един клик на писалката имате яка снимка с вашите приятели. А ако изкуственият интелект в камерата усети, че някой е мигнал се изписва предупреждение, за да ви даде знак и да снимате отново. Nice, a?

 

 1. Размерът на батерията има значение

Не знам за вас, но за мен зареждането на телефоните е едно от най-досадните неща на света. В случаите, в които съм забравила смартфона си в чантата тръгвам на работа с минимална батерия, която при първите няколко мейла пада почти до нулата.

Като рицар в блестящи сини доспехи, Samsung Galaxy Note 9 се справи успешно и с това предизвикателство. 4000 mAh батерия на смартфона издържа цял ден, дори и при натоварена употреба. А в моя случай това означаваше:

 • Между 40 -50 минути музика на път за работа
 • Интернет Hotspot за една или две срещи през деня
 • Минимум 1 час активно браузване, писане на мейли и цъкане във Фб и Инстаграм
 • Между 1 или 2 часа телефонни разговори

Другото удобство е, че с Quick Charge 2.0 зареждате бързо, а с функцията за безжичното зареждане дори няма да ви прави впечатление, че телефонът се зарежда..

 

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

 1. Огледалце на стената, кой е най-красив на света?

Новият Galaxy Note9 е толкова красив, колкото и умен. Гарантирам ви, че няма начин да не получавате поне по един комплимент дневно след като се сдобиете с него.

Металната рамка следва дизайн, подобен на този на диамантите, а както знаем, те са най-добрите приятели на жените. А 6.4 инчовия безкраен Инфинити дисплей е толкова голям, колкото е и вашето въображение. А цветовете, които той възпроизвежда, са толкова живи и ярки, че максимално се доближават до реалната картина. Самият дисплей регулира контраста въз основа на светлината, което означава, че може да се радвате на качествени изображения, независимо дали сте на тъмно, чакайки филмът да започне, или браузвате доволно излегнати на плажа.

Най-добрата част обаче остават висококачественият материал, който дава тежест и класа на смартфона, и красивите цветове, в които може да го намерите на пазара. Може да избирате между завладяващо морско синьо, което напомня на цвета на дълбока морска вода. Среднощно черно за традиционалистите или спиращото дъха лилаво. Любимият ми акцент при Note9 в морско синьо обаче е писалката S Pen в ярко жълто, което винаги ще се откроява в ръката ви.

Морско синията версия на Galaxy Note9 се чувстваше в свои води както в офиса и на бизнес среща при клиент, така и на официалните събития, където трябваше да се събере в компактен дамски клъч. Отива идеално както на строги офис рокли, така и на неделна разходка с чифт дънки, кубинки и риза.

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

 1. Хаос в дамска чанта

Едно от най-важните неща е да разполагам със смартфон, който може без проблем не само да оцелее, но и да излезе невредим от лудницата, наречена дамската ми чанта. Горкият телефон е принуден да пребивава в една какафония от ключове, гримове, разливащи се парфюми, изпаднали гранули от кучешки лакомства, метални визитници и тонове монети, гальовно подраскващи всичко намиращо се на дъното на чантата. Note9 се справи без проблем с тази задача. Въпреки че вече една седмица е част от работния ми арсенал, устройството е все така красиво, гладко и блестящо, благодарение на Gorilla Glass протекцията.

Samsung Galaxy Note9 разполага с огромния Инфинити дисплей от 6.4 инча, което освен че ще ви даде усещането за малък кино салон в ръката ви, ще го направи много лесен за вадене от дамска чанта. Надали има жена, която да не се е опитвала да извади личния си смартфон с една ръка, докато в другата държи покупки, чанта за лаптоп, малко дете и/или куче, което упорито ви дърпа напред.

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

 1. Сигурност- както за личната ви информация, така и за бизнес комуникацията

Замисляли ли сте се какво ще се случи, ако смартфонът ви бъде откраднат или загубен. Надали искате недоброжелатели да видят снимките на вашите деца или пък да получат достъп до конфиденциална офис информация.

Южнокорейският технологичен гигант е помислил и как да ви защити. Може да използвате Secure Folder функцията, в което влизате с вашия Samsung акаунт и оттам да изберете метод, чрез който да отключвате тази защитена папка.

Всичко, което съдържа тази папка, се пази отделно от останалата част на телефона ви и е видимо само за вашите очи. А ако искате да я скриете от всички останали, можете дори да смените нейното име и икона, за да изглежда безобидна или скучна.

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Да обобщим. Galaxy Note9 е минималист, подходящ за всеки максималист

Ако сте от хората, които търсят продукти, които дават решения, то Samsung Galaxy Note9 е вашия смартфон. Въпреки своите 6.4 пиксела, телефонът носи душа на минималист, защото в себе си обединява няколко функции и джаджи, като ви пести време и нерви:

 • Чрез своята умна писалка S Pen вече няма да ви се налага да носите тефтери по бизнес срещи, за да записвате важни напомняния на хвърчащи листчета. Всичко ще бъде на едно място- във вашия смартфон;
 • Огромна и издръжлива батерия, която ще ви спести няколко стотин грама от мобилното зарядно за телефон, което обикновено носите при стандартните модели;
 • Може да продадете фотоапарата си в OLX, защото със своята камера с изкуствен интелект Samsung Galaxy Note9 ви позволява да снимате сутрин и вечер, докато стоите или докато се движите, а накрая имате снимки, с които се гордеете.
 • Красив външен вид, който пасва на всеки повод.
 • Можете сами да определите как да разположите бутоните в навигацията, за да са ви максимално удобни.
 • Правите няколко неща едновременно - да пишете мейл и да чатите, докато пътувате в таксито, чрез функцията Multi Window.

Идва Коледа и, ако се чудите какво да си подарите, се замислете дали да не включите и Note9 в списъка си към белобрадия старец.

Фотограф: Георги Казаков

Стилист: Сирма Маркова