Метро Академия стана домакин на най-вкусното събитие в София.

Седмицата започна с добра новина за всички в България, които обичат качествено американско говеждо. То вече може да бъде намерено и в магазините на МЕТРО, които започват да предлагат качественото американско месо .

Събитието беше организирано от МЕТРО, Департамента по земеделие на САЩ и Американската федерация по експорт на месо и събра на едно място официални гости от България и САЩ, медийни партньори и приятели. Изпълнителният директор на МЕТРО Атила Йенисен подчерта, че разнообразието на храни е много важен принцип за бизнеса на веригата, но те няма да спрат да подкрепят българските производители.

Вижте снимки тук >> 

Специален гост на приятната обедна демонстрация беше посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, която не скри радостта си от това, че може да представи на нашия пазар най-емблематичното за нейната родина месо. Тя подчерта, че докато качествата на храната са основното изискване за добрия вкус, най-важното е всичко в кухнята да бъде приготвено с любов. САЩ произвежда 20% от говеждото месо в света.

"Храната е моят най-любим начин да опознавам и смесвам различни култури", допълни с усмивка Мустафа, преди да представи най-чакания гост за деня. Това беше световноизивестният шеф готвач Джон Кадю, член на Клуба на мраморирано говеждо и почетен глобален посланик на най-висококачественото говеждо в света, който пристигна от Банкок специално за събитието.

снимка: Павлин Даскалов

В над 30-годишната си кариера Кадю се занимава предимно с приготвяне на говеждо, а в демонстрацията, продължила близо час, изясни всяка малка подробност, свързана с отглеждането на животните и дистрибуцията на едно от най-ценните червени меса.

Той разказа на гостите, че продукцията, която пристига у нас е от малки високотехнологични американски ферми, където природосъобразно и без никакъв стрес и хормони се отглеждат не повече от сто глави добитък. Това, според Кадю, допринася изключително много, за да стане месото мраморирано, крехко и от най-висок клас, т.нар Prime Beef. Готвачът подчерта, че качеството на месото, което се внася от САЩ в Европа отговаря на най-високите стандарти в индустрията.

И за да онагледи всичко казано, екипът на Метро Академия се беше погрижил за вкусен обяд, изцяло от говеждо, приготвено по различни начини, класически за американската кухня. Гостите опитаха печено месо в няколко разновидности, изключително вкусен стек и яхния, къкрила на бавен огън няколко часа. С чаша вино и празни чинии, на финала за никого не остана съмнение, че за всеки случай и вкус - от днес най-хубавото и качествено говеждо в България е в магазини МЕТРО.

Наздраве!