Метро Академия стана домакин на най-вкусното събитие в София.
Седмицата започна с добра новина за всички в България, които обичат качествено американско говеждо. То вече може да бъде намерено и в магазините на МЕТРО, които започват да предлагат качественото американско месо .
Събитието беше организирано от МЕТРО, Департамента по земеделие на САЩ и Американската федерация по експорт на месо и събра на едно място официални гости от България и САЩ, медийни партньори и приятели. Изпълнителният директор на МЕТРО Атила Йенисен подчерта, че разнообразието на храни е много важен принцип за бизнеса на веригата, но те няма да спрат да подкрепят българските производители.
Специален гост на приятната обедна демонстрация беше посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, която не скри радостта си от това, че може да представи на нашия пазар най-емблематичното за нейната родина месо. Тя подчерта, че докато качествата на храната са основното изискване за добрия вкус, най-важното е всичко в кухнята да бъде приготвено с любов. САЩ произвежда 20% от говеждото месо в света.
"Храната е моят най-любим начин да опознавам и смесвам различни култури", допълни с усмивка Мустафа, преди да представи най-чакания гост за деня. Това беше световноизивестният шеф готвач Джон Кадю, член на Клуба на мраморирано говеждо и почетен глобален посланик на най-висококачественото говеждо в света, който пристигна от Банкок специално за събитието.
В над 30-годишната си кариера Кадю се занимава предимно с приготвяне на говеждо, а в демонстрацията, продължила близо час, изясни всяка малка подробност, свързана с отглеждането на животните и дистрибуцията на едно от най-ценните червени меса.
Той разказа на гостите, че продукцията, която пристига у нас е от малки високотехнологични американски ферми, където природосъобразно и без никакъв стрес и хормони се отглеждат не повече от сто глави добитък. Това, според Кадю, допринася изключително много, за да стане месото мраморирано, крехко и от най-висок клас, т.нар Prime Beef. Готвачът подчерта, че качеството на месото, което се внася от САЩ в Европа отговаря на най-високите стандарти в индустрията.
И за да онагледи всичко казано, екипът на Метро Академия се беше погрижил за вкусен обяд, изцяло от говеждо, приготвено по различни начини, класически за американската кухня. Гостите опитаха печено месо в няколко разновидности, изключително вкусен стек и яхния, къкрила на бавен огън няколко часа. С чаша вино и празни чинии, на финала за никого не остана съмнение, че за всеки случай и вкус - от днес най-хубавото и качествено говеждо в България е в магазини МЕТРО.
Наздраве!
НАЙ
Даяна Ханджиева стана майка на момче
Джошуа Джаксън и Лупита Нионго потвърдиха, че са гаджета
Мария Илиева към публиката: Благодаря, че давате шанс на мечтите ми
17-годишна обвини Пи Диди в изнасилване
Германска организация за опазване на дивата природа обяви таралежа за "Животно на годината"
Анджелина Джоли се завръща като Злодеида
Германска организация за опазване на дивата природа обяви таралежа за "Животно на годината"
Джошуа Джаксън и Лупита Нионго потвърдиха, че са гаджета
Джорджа Мелони зае челни позиции в годишните класации на елитни издания
Даяна Ханджиева стана майка на момче