Жените прекарват средно по 55 минути пред огледалото на ден, според последните социологически проучвания. Едва 60% от тях посвещават повече от минута-две на рутинната грижа за кожата си. В 70% от случаите това са жени, които са над 30-годишна възраст. Експертите обръщат внимание на този факт, като сериозен пропуск за жените в късните двадесет години, подценяващи магията на дерматологичната козметика, която им доставя хиалуроновата киселина.

Водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова Грим: Росина Георгиева Коса: Натали Иванова Ретушист: Илиян Стайков

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Наред с баналните на пръв поглед твърдения за нуждата от достатъчно сън и приема на вода, които са задължителен елемент за поддръжката на млада, сияйна кожа, загубата на хиалуронова киселина в кожта минава често покрай ушите ни. Всеки си казва: „Аз това го знам“, но в следвaщия момент забравя да прави точно тези неща. Поради стрес, превъзбуда и хиляди други емоционални моменти, които разсейват съзнанието ни“, казва водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова.

След 50-годишна възраст белезите на стареене по кожата вече са видими, а до този момент човек вече се е разделил безвъзвратно с 50 процента от хиалуроновата киселина в кожата си. Тоест – тя вече не е толкова еластична, мека и хидратирана, заради спада на тази магична съставка в структурата на кожата.

„Моята кожа е моята увереност“, казва младата майка, чийто ден започва рано – в 6 сутринта, с подготовка на малката ѝ дъщеря.

Нямате време?!

„Сутрешният ритуал, може би, ми е най-труден, защото съм сънена, но пък върви ръка за ръка с миенето на зъбите. В момента, в който подготвя дъщеря ми за деня – идва моя ред. Моят ритуал пред огледалото прави силно впечатление на дъщеря ми още отсега. От малка вече знае, че всеки поглед в огледалото за една жена е много важен. Толкова, колкото и хигиената за устата и зъбите. Веднага след измиване нанасям серума на La Roche-Posay – Hyalu B5, който е с висока концентрация на два типа хиалуронова киселина. Усещането след това?

Водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова Грим: Росина Георгиева Коса: Натали Иванова Ретушист: Илиян Стайков

Снимка: Студио KARE за #URBN

Хидратирана кожа през целия ден!

Така се тонизирам и ми помага и за разсънването. Останалото е познато, но като цяло съм привърженик на гамата Hyalu B5, която шеговито наричам „посей увереност в кожата си“, казва Вяра.

Водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова Грим: Росина Георгиева Коса: Натали Иванова Ретушист: Илиян Стайков

Снимка: Студио KARE за #URBN

Мицеларна вода, измиващ продукт, серум

„Лицето винаги се мие със студена вода, защото е благоприятно за кожата. Енергизираш, тонизираш и се чувстваш добре! Защо ли? Виждаш веднага резултата – кожата става по-гладка, придобива по-здравословен вид, сияйна е дори. Моментен блясък, въпреки че показанията са да действа постепенно и с натруване“, споделя още Вяра за серията на La Roche-Posay – Hyalu B5.

Водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова Грим: Росина Георгиева Коса: Натали Иванова Ретушист: Илиян Стайков

Снимка: Студио KARE за #URBN

Всеки поглед в огледалото

Разбира се, колкото и да искаме всички да ставаме рано, да сме във форма, да имаме режим, да живеем здравословно – всеки има своите проблеми: семейни, лични, професионални. Понякога ни се налага да оставаме до късно, да работим или сме напрегнати и не можем да заспим... С този ритъм, когато минем 30-те години, вече се усеща все повече, че е нужно старание, за да се чувстваме уверени в добрия външен вид на кожата.

Водещата на ток шоуто „Матине“, рекламист, майка и запален спортист Вяра Младенова Грим: Росина Георгиева Коса: Натали Иванова Ретушист: Илиян Стайков

Снимка: Студио KARE за #URBN

„В последните години драстично прибягвам към продукти с хиалуронова киселина в състава им. Ставам рано и работя до късно. След това мозъкът ми продължава да работи и сънят не идва. Затова винаги търся някакви допълнителни средства, с които да подобрявам кожата си. През годините съм прибягвала до всякакъв вид козметика, с която съм експериментирала. Такъв човек съм – обичам да тествам върху себе си всички нови продукти. Като започнем от процедури, които съм си правила, дерматологични и козметични до домашни маски. В последните години, обаче, наблягам на дерматологичната козметика! Първо, защото е тествана, второ – защото е хипоалергична и трето – хиалуронът!“

Хиалуронът не е суета, а здраве!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Хиалуроновата киселина, която се инжектира в кожата, има за цел да изравнява обеми, да носи симетрия. При тези процедури с хиалурон говорим за съвсем различна част от дермиса – вътрешната. Когато говорим за козметични продукти с хиалуронова киселина – говорим за епидермиса – горната, повърхностна част на кожата. Тя я хидратира и успокоява чрез външна употреба“, казва Вяра Младенова.

Признава, че в момента ѝ е фаворит серума Hyalu B5 на La Roche-Posay – с висока концентрация не само на хиалуронова киселина, но и на Витамин B5 и Madecassoside за изпълване и коригиране на кожата. Това е бестселър за мен, топ продукт не на месеца, а за всеки ден. Тази серия следва стъпка по стъпка пътя към здравия и естетически външен вид - като започнеш от околоочния крем за превенция на бръчиците около очите и продължиш през серум за поставяне преди крема. Заглаждането е видимо и това не са само мои наблюдения. А като усещане – остава едно приятно, хидратирано усещане“, споделя Вяра.

Достъпно, защото е икономичен при употреба!

Цената на серума е между 70 и 80 лв. за 30мл. Първоначално може да ви прозвучи доста...

„Когато започнах да ползвам серума, вече бях започнала и да забелязвам проблеми по кожата си – фини линии, назолабиални гънки. Купих си продукта просто за тест. Ползвах първото флаконче в рамките на три месеца. Икономично е заради пипетата и попива бързо – за секунди по кожата. Тоест, един флакон за около 3 месеца. Разделяме цената на три и се получава към 20-тина лв. на месец... Колкото за вечеря с приятели. Почти веднага видях резултати, което е изключително важно за мен. Има тънки бръчици, които не е добре да се попълват с филъри, защото са в повърхността на кожата. Тук идва ролята на правилните серуми, които успяват да си свършат работата“, казва Вяра.

Навикът = предимство

Най-важното нещо за мотивация на дамите, които са с много натоварен график: навикът, който се превръща в предимство!

„Тоест това са 3-4 минути, в които човек си планира сутрин преди кафето и вечер преди пижамата. Кратки, женски ритуали, които инжектират доза самочувствие при всеки поглед в огледалото. Във времето, този ритуал се отблагодарява. Серум, грижа за под очите и финален орнамент: Кремът!“

Когато една кожа е чиста, няма нужда от много грим.

„Пробвала съм всичко – от домашните маски, които бъркам от малка, до висок клас козметика. Няма да скрия, че съм установила от горчивия си опит, че интернет понякога подвежда в рецептите за подобни козметични процедури. Голяма част от етеричните масла и билките, които можем да си приготвим в домашни условия, се оказват с обширно действие... Ние не сме дерматолози. Понякога си мислиш, че скраб с утайка от кафе или маска от киви е точно за твоята кожа, а се оказа точно обратното. Голяма част от маските в домашни условия правят кожата по-податлива към пигментация или може да се окажат дразнещи, особено ако кожата е по-чувствителна“, споделя от собствен опит Вяра.

Добавяме и че подобни домашни процедури може да предизвикат алергии.

Затова и козметиката, която се предлага в аптеките, каквато е серията на La Roche-Posay, е за предпочитане – защото е хипоалергенна.

„Грижата за кожата не е един път в месеца, трябва да се случва всеки ден. За мен тези продукти са задължителни за всяка градска жена. Първото и най-важното нещо е хиалуроновата киселина. Това е началото и краят, метафорично казано – от младите дами в ранните 20 до уверените жени след 50!“, обобщава от своя опит Вяра!

Защото нейната кожа е нейната увереност!

 

PM & концепция: Вяра Младенова

Грим: Росина Георгиева

Коса: Натали Иванова

Снимки: Студио КАРЕ за VЯRAFIED

Ретушист: Илиян Стайков

*Материалът е подготвен за La Roche-Posay - Hyalu B5 и съдържа продуктово позициониране!