Интервалното постене се смята за един от най-ефективните методи за дългосрочно отслабване. Тези 5 храни ще ви помогнат да останете сити за по-дълго време.

Някои от звездите като Дженинфър Лопес и Миранда Кер са големи привърженички на този режим.

При интервалното постене храненето се преустановява през определено време. Това се случва или ежедневно, като се прилага схема с 16 часа постене и 8 часа хранене или 2 дни през седмицата не се яде нищо. За да не бъде твърде остър гладът през различните хранителни паузи, си заслужава да оптимизирате режима си на хранене. Ето кои 5 храни запълват стомаха по здравословен начин, засищат за дълго време и е най-добре да присъстват в дневното меню.

Папая

Папаята е смятана за плод за отслабване. От една страна тя е бедна на калории и мазнини, богата е на баластни вещества, а от друга съдържа големи количества папаин. Този ензим подпомага тялото по-лесно да усвои белтъчините и да разгради мазнините. Освен това папаята е истинска витаминна бомба и се грижи за доброто функциониране на имунната система. Най-добре е да се яде само папая, защото плодът добива горчив вкус, ако се комбинира с кисело мляко или извара.

Хумус

Хумусът е една от най-добрите храни по време на интервално постене. Този крем от нахут е истинска белтъчна бомба и потушава бързо глада, а съдържащите се баластни вещества засищат за дълго време. Освен това хумусът доставя на организма така необходимите му желязо, магнезий, цинк и калций. Може да комбинирате с пълнозърнест хляб.

Снимка: Shutterstock

Горски плодове

Те са едни от плодовете с най-ниско съдържание на захар и се усвояват чудесно по време на интервалното постене. Горските плодове потушават вълчия глад за сладко и доставят антоциани. Те принадлежат към вторичните растителни вещества, имат антибактериално действие и предпазват от увреждане на клетките - истинска храна срещу стареене.

Леща

Малките зрънца влияят положително върху кръвната захар и поддържат постоянните ѝ нива. Благодарение на бавноразграждащите се въглехидрати и голяма част баластни вещества, засищат за дълго време.

Ядки

В никакъв случай не можем да кажем, че са нискокалорични, но въпреки това са много здравословни и са страхотно допълнение към хранителния режим по време на интервално постене. Те съдържат растителни белтъци и баластни вещества, които засищат за дълго. Освен това съдържат ненаситени мастни киселини, магнезий, калий, фосфор, както и витамините B и Е.