Когато човек реши да отслабва, той може да избира между стотици хранителни режими. Може да се ръководи от съветите на звездите, диетите на звездите, тренировките на звездите, но рядко си даваме сметка, че понякога е нужно да направим само няколко дребни промени в режима си на хранене, за да видим и първите положителни резултати.

Да започнем от закуската. Според редица диeтолози закуската си остава най-важното хранене за деня, затова е важно какво и колко ядем, след като се събудим.

Първо водата

Shutterstock

Вместо веднага да се нахвърлите на сутрешното меню, започнете деня с чаша вода. Може и две чаши. Пиенето на вода на гладно намалява апетита при зрелите и възрастните хора, което води до отслабване. Разбира се, водата също така помага на организма да се събуди, както и да се изчисти от ненужното. Британско проучване установило, че само като пиете две чаши вода сутрин, можете да отслабнете с около килограм и половина за 90 дни или с около 5 кг за година, пише Express.

Без сладки неща

Прекалената употреба на захар и захарни изделия води до напълняване, но и до редица здравословни проблеми - диабет, сърдечни проблеми и други. Според проучванията, хората, които по принцип пият чая си с една пълна лъжица захар, ще изгубят около 5 килограма от теглото си за 6 месеца, ако спрат употребата на захар в напитката си сутрин.

Спрете сметаната

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако искате да отслабнете, не е нужно да се лишавате от кафето си сутрин, но със сигурност е по-добре да спрете сметаната. Тя прави кафето много калорично. Иначе, скоро бе представено проучване, според което чистото кафе ускорява и подпомага отслабването.

Изберете грейпфрут

freeimages.com

Много хора обичат да хапват плодове на закуска. Ако сте от тях, заложете на грейпфрута. Един средно голям банан има около 105 калории, докато един грейпфрут - само 42.

В проучване, в което се включили 91 човека с наднормено тегло, било установено, че за 12 седмици онези, които хапвали по половин грейпфрут преди всяко хранене, отслабнали с 1,6 кг. Така, ако на закуска заместите банана с грейпфрут, можете да отслабнете с около 5 кг за година.