Мъжът вече е завел дела срещу полицейското управление и Департамента по съдебна медицина в Лос Анджелис, с които иска да провокира и принуди властите повторно да преразгледат случая и да подновят разследването от 2009 г., когато Британи бе открита мъртва в дома си.

Според заключенията на парамедиците, смъртта на актрисата е настъпила след внезапно спиране на сърдечната дейност, вероятната причина, за което е пневмония, анемия и прекомерната употреба на лекарства.

„Години след внезапната смърт на дъщеря ми токсикологичният тест на косата й още не е завършен. Съдебният лекар и полицейското управление на Лос Анджелис потвърждават, че този тест не е бил направен и отказват да го направят. Затова се обръщам и искам от съда да ми позволи да проведа независимо изследване, за което са ми нужни всички проби и материали взети през 2009 г.", сподели бащата на Британи, цитиран от tialoto.bg.

Вижте снимки на Британи и съпруга й >>
Британи Мърфи и съпругът й починали от едно и също >>

„Имам данни, че коса и тъкани от дъщеря ми са били на път да бъдат унищожени, а без тях аз не бих могъл да разгадая случая с нелепата й смърт. Няма да се успокоя и никога няма да си простя, ако не разбера какво се случи с Британи", заяви Анджело. Въпреки че бе далеч от нея през по-голямата част от съзнателния й живот, Бертолоти е решен да разбули до край случая с внезапната смърт на дъщеря си.